Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

Τρόπος του λέγειν αλλά και γεγονός!

Τα ψάρια είναι αναμφισβήτητα πολύτιμα για την διατροφή και την υγεία μας, αλλά για ν να μην αποδειχθεί «άνθρακας ο θησαυρός», είναι εξίσου σημαντική η επιλογή τους.

Για να επιλέξετε σωστά τα ψάρια που θα βάλετε στο τραπέζι σας, σας δίνουμε μερικές πρακτικές συμβουλές:

1.Τα μάτια τους πρέπει να είναι «ζωηρά» κι όχι άσπρα, γιατί αλλιώς σημαίνει ότι είναι κατεψυγμένα.

2.Τα βράγχια τους πρέπει να έχουν έντονο, κόκκινο χρώμα.

3.Αν πιέσετε τη σάρκα του ψαριού, πρέπει να μην μένει αποτύπωμα, αλλά η σάρκα να είναι συμπαγής.

4.Δεν πρέπει να έχουν στην επιφάνεια τους υπερβολική ποσότητα βλέννας, γιατί αυτό σημαίνει ότι ζούσαν σε μολυσμένο περιβάλλον και παρήγαγαν την βλέννα προκειμένου να προστατευτούν.

5.Να μην μυρίζουν έντονα, γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει πως έχουν μεγάλη ποσότητα νιτρικών, που τους βάζουν οι ψαράδες για να τα συντηρούν.