Για πάντα νέα: Χάρη στις κατάλληλες τροφές!

Για πάντα νέα: Χάρη στις κατάλληλες τροφές!

Διατροφικές ενέσεις νεότητας από τη φύση

Εκτός από τα προϊόντα περιποίησης που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα μας αλλά και το σώμα μας σε συνδυασμό με την κατάλληλη άσκηση να παραμείνει νέο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις τροφές που καταναλώνουμε.

Το ελαιόλαδο, βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφήε, περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ωφέλιμα για την καρδιά, τα οποία βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και ρόδινη. Καταναλώνετε μια κουταλιά της σούπας την ημέρα για να επωφεληθείτε από την ευεργετική του δράση.

Το καρπούζι, σε σχέση με άλλα φρούτα, περιέχει την αντιοξειδωτική, βιταμίνη C, το λυκοπένιο καθώς και το κάλιο, το οποίο ρυθμίζει την ισορροπία του νερού και των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα. Καταναλώνετε τουλάχιστον ένα έως δύο φλιτζάνια την εβδομάδα. Τα blueberries είναι από τα πιο δραστικά φρούτα κατά της γήρανσης του δέρματος καθώς περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη τροφή. Μπορούν να δώσουν στο δέρμα σας επιπλέον προστασία από τις καταστροφικές για αυτό ελεύθερες ρίζες που προκύπτουν από την έκθεση στον ήλιο, το συναισθηματικό στρες, ακόμη και από την υπερβολική άσκηση. Μισό φλιτζάνι κάθε μέρα θα βοηθήσει να αποτραπούν οι βλάβες στην κυτταρική δομή που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια σφριγηλότητας, λεπτές γραμμές, και ρυτίδες. Το γκρέιπφρουτ παρά την πικρή του γεύση, περιέχει στοιχεία, που σύμφωνα με νέα μελέτη, βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας και όψης του δέρματός σας. Το ίδιο κάνουν και οι ντομάτες, τα καρότα και οι κόκκινες πιπεριές. Το ρόδι πάλι, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου και στη προστασία του δέρματος από τις επιπτώσεις του ήλιου. Το ρόδι έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που συμβάλουν στην εξάλειψη της ακμής. Ο χυμός ροδιού συσφίγγει τους πόρους και τονώνει την επιδερμίδα. Καταναλώστε ένα φλιτζάνι σπόρους ροδιού – και όχι μόνο χυμό – κάθε εβδομάδα.

Το λάχανο kele και το σπανάκι, περιέχουν ειδικά φυτοθρεπτικά συστατικά ή αντιοξειδωτικές ουσίες, που βοηθούν στην προστασία από βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη και λουτεΐνη (η οποίες προστατεύει δέρμα από τη ζημιά που προκαλούν οι ακτίνες UV ενώ ενισχύουν τη μελανίνη). Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος αν καταναλώνεται δύο φορές την εβδομάδα ιδιαίτερα σε συνσδυασμό με λάχανο kale. Συνεχίζοντας στην κατηγορία των λαχανικών, τα πράσινα φασολάκια περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, που βοηθούν στην συντήρηση του κολλαγόνου το όποιο βέβαια έχει άμεση σχέση με το δέρμα σας.

Ο τόνος επίσης είναι μία ακόμη τροφή που καλό θα ήταν να εντάξετε στη διατροφή σας. Είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συντηρούν το κολλαγόνο, ενώ βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Οι σαρδέλες, ο σολομός, και το σκουμπρί από την άλλη, περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που ενισχύουν τις κυτταρικές μεμβράνες του δέρματος, βοηθώντας τις να κρατήσουν την υγρασία μέσα τους. Η κατανάλωση δύο μερίδων ψάρι την εβδομάδα μπορεί να μειώσει χρόνιες φλεγμονές του δέρματος, όπως το έκζεμα και τη ψωρίαση.

Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες (μία από τις πιο αποτελεσματικές ενώσεις για την πρόληψη της φθοράς από τον ήλιο) και πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες και μπορούν να αναστρέψουν τις επιπτώσεις της γήρανσης). Καταναλώνετε τουλάχιστον ένα φλιτζάνι την ημέρα για να δείτε αποτελέσματα μέσα σε μόλις ένα μήνα ενώ
η καφεΐνη που περιέχει, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον σκοτώνει τα νεκρά κύτταρα..

Διαβάστε ακόμη:

Goji berries: μείνετε για πάντα νέες

10 tips για να χάσετε βάρος χωρίς κόπο

Υπογλυκαιμίες; Κατευνάστε τις!