Τέσσερις παρεξηγημένες τροφές

Γωγώ Φούντα
Τέσσερις παρεξηγημένες τροφές

Πριν τις αποκλείσετε, κάντε μία μικρή έρευνα

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η γυναίκα το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής της κάνει δίαιτα. Από την μία η ωραιοπάθεια, από την άλλη τα πρότυπα που προβάλλονται, και όλες θέλουμε να γίνουμε τέλειες ή έστω να πλησιάσουμε λίγο την τελειότητα. Πάνω στον πανικό μας λοιπόν, αποκλείουμε τροφές από το διαιτολόγιό μας, τις οποίες λανθασμένα θεωρούμε παχυντικές, χωρίς να έχουμε κάνει περαιτέρω έρευνα γι' αυτές. Παρακάτω, σας έχουμε 4 παρεξηγημένες τροφές τις οποίες καλά θα κάνετε να εντάξετε και πάλι στην καθημερινή σας διατροφή.

Ψωμί: Ο μύθος γύρω από το ψωμί και γενικότερα γύρω από την παχυντική φύση των υδατανθρακούχων πολύ απλά δεν ισχύει! Μία φέτα ψωμί αποδίδει περίπου 80 θερμίδες, ανάλογα πάντα και με το είδος, ενώ επιπλέον το ψωμί ολικής άλεσης εφοδιάζει τον οργανισμό με φυτικές ίνες οι οποίες μπορούν να αυξήσουν το αίσθημα του κορεσμού και άρα να καταναλώσουμε λιγότερη τροφή. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να στερηθείτε το ψωμί, απλά μείνετε στην μία φέτα.

Στιγμιαίος καφές: Μπορεί να θεωρούμε ότι ένα μεγάλο βήμα για την απώλεια βάρους είναι να κόψουμε τον καφέ, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο στιγμιαίος καφές αποδίδει κατ' εκτίμηση μία μόλις θερμίδα. Επιπλέον, λόγω της καφείνης, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο ενέργειας και τόνωσης για άτομα που ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος ενώ παράλληλα οι πολυφαινόλες που περιέχει, συμβάλλουν στη θωράκιση του οργανισμού ενάντια στις οξειδωτικές βλάβες. Προσοχή θα πρέπει φυσικά να δοθεί στις ποσότητες γάλακτος και ζάχαρης που προσθέτουμε συνήθως.

Μπύρα: Άκρως καλοκαιρινό και δροσιστικό ποτό. Ωστόσο, πολλοί αποφεύγουν την μπύρα επειδή θεωρούν ότι είναι παχυντική και πιο συγκεκριμένα ότι είναι η αιτία συσσώρευσης λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, τη γνωστή «μπυροκοιλιά»! Κι όμως, τα παραπάνω απέχουν πολύ από την πραγματικότητα δεδομένου ότι ένα κουτάκι μπύρα έχει περίπου 150 θερμίδες, δηλαδή σχεδόν όσες και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Την επόμενη φορά λοιπόν, προτιμήστε την, αλλά μην ξεχνάτε... Μόνο ένα ποτήρι!

Σταφύλι: Πολλοί θεωρούν ότι λόγω της γλυκιάς του γεύσης έχει και μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Ωστόσο, 15 ρώγες σταφύλι, που αντιστοιχούν σε μία μερίδα φρούτου, περιέχει συγκρίσιμη ποσότητα σακχάρου με ένα πορτοκάλι. Συνεπώς τα σταφύλια μπορούν να αποτελέσουν μία εξαιρετική επιλογή ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Τι σημαίνει να είσαι Vegetarian;

Η ευτυχία περνάει από το στομάχι!

Τι συμβαίνει όταν καταναλώνουμε ληγμένα προϊόντα;