Διατροφή για νεανικό και σφριγηλό στήθος

Γωγώ Φούντα
Διατροφή για νεανικό και σφριγηλό στήθος

Γιατί η ομορφιά εξαρτάται άμεσα από αυτά που τρώμε!

Το στήθος είναι δείγμα θηλυκότητας αλλά και σεξουαλικότητας. Όλες οι γυναίκες ονειρεύονται ένα πλούσιο και σφριγηλό στήθος το οποίο τις γεμίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Ωστόσο, ακόμα και αν η φύση δεν σας έχει προικήσει με ιδιαίτερα προσόντα, μπορείτε μέσω της διατροφής, να το διατηρήσετε καλοσχηματισμένο και νεανικό, χωρίς ποτέ να χρειαστείτε αισθητική παρέμβαση. Άλλωστε, ένα υγιές στήθος, μαρτυρά και έναν υγιή οργανισμό γενικότερα!

Αρχικά, υπάρχουν τροφές που προστατεύουν το στήθος από διάφορες επιπλοκές όπως είναι η κατακράτηση υγρών αλλά και η δημιουργία κύστεων. Προτιμήστε λοιπόν τρόφιμα τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και Ε, σελήνιο αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες. Η βιταμίνη Α βρίσκεται άφθονη στα καρότα, στις ντομάτες και στο μπρόκολο ενώ την Ε την συντάμε στα δημητριακά, στα φασόλια και στο ελαιόλαδο. Το σελήνιο περιέχεται στο σέληνο και στο συκώτι ενώ τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες είναι το πράσινο τσάι, η μαύρη σοκολάτα και φυσικά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Όσον αφορά στο δέρμα του στήθους και την επιθυμητή ελαστικότητα και σφριγηλότητα που όλες επιδιώκουμε ας μην ξεχνάμε τα καλά λιπαρά οξέα που δεν είναι άλλα από τα Ω3 και τα Ω6. Αυτά μπορούμε να τα βρούμε στο σολομό, τη σαρδέλα, τα καρύδια και γενικότερα στους άψητους και ανάλατους ξηρούς καρπούς. Η ενυδάτωση παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο γι' αυτό καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε το τόσο σημαντικό νερό.

Κόψτε μαχαίρι τις μεγάλες ποσότητες καφέ, το αλκοόλ, τα παχιά γαλακτοκομικά και τα πολύ λιπαρά τυριά, όπως επίσης και το κόκκινο κρέας σε μεγάλες ποσότητες αν θέλετε το στήθος να διατηρηθεί νεανικό για περισσότερο διάστημα αλλά κυρίως να διατηρήσει το... ύψος του! Τέλος, καταστροφικές για την υγεία και την εμφάνιση του στήθους μας μπορεί να είναι και οι απότομες αυξομειώσεις βάρους συνέπεια κάποιας δίαιτας-αστραπή, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση και το σχηματισμό ραγάδων.

Διαβάστε επίσης:

Μάθετε πώς η Beyonce έχασε 27 κιλά και ξανάγινε η γαζέλα που αγαπάμε

Καλές και κακές θερμίδες: Μάθετε να τις διαχωρίζετε!

Διατροφικά tips από όλο τον κόσμο