Πώς να χάσετε κιλά τρώγοντας!

Πώς να χάσετε κιλά τρώγοντας!

Κι όμως δεν είναι τόσο παράλογο όσο ακούγεται. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να προσθέσετε στη διατροφή σας αυτά τα 5 superfoods τα οποία βοηθάνε σημαντικά στην απώλεια βάρους!

  • Βρώμη: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ μία μερίδα μπορεί να βοηθήσει στο αίσθημα κορεσμού, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μισό φλιτζάνι βρώμη περιέχει 4.6 γραμμάρια ανθεκτικού αμύλου- υδατάνθρακα που ενισχύει τον μεταβολισμό και καίει το λίπος του σώματος.
  • Αβοκάντο: Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε την κατανάλωση λίπους- αρκεί να είναι το σωστό είδος λίπους. Το ολεϊκό λίπος- που συμπεριλαμβάνεται στα μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο μπορεί να αποβάλλει το αίσθημα πείνας. Καταναλώστε ένα όγδοο του αβοκάντο την ημέρα, και δείτε το λίπος, στην περιοχή της κοιλιάς, να εξαφανίζεται.
  • Σολομός: Οι πηγές άπαχης πρωτεΐνης μας βοηθούν να νιώθουμε χορτάτες, χωρίς να μας επιβαρύνουν με λίπος. Βάλτε τον σολομό στην διατροφή σας και δείτε τα κιλά σας να μειώνονται πιο αποτελεσματικά.
  • Μπρόκολο: Γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, το μπρόκολο είναι, επίσης, πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχει ελάχιστες θερμίδες (λιγότερες από 30 ανά μερίδα).
  • Γκρέιπφρουτ: Ακόμα κι αν δεν αλλάξετε τίποτα άλλο στη διατροφή σας, η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και μισό κιλό την εβδομάδα! Μία από τις χημικές ενώσεις στο εσπεριδοειδές μειώνει την ινσουλίνη, ορμόνη που ευθύνεται για την αποθήκευση λίπους στο σώμα μας, και μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βάρους. Ακόμα, το συγκεκριμένο φρούτο είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, ενώ η –πλούσια σε νερό- σύνθεσή του (90%) μας κάνει να νιώθουμε πιο χορτάτοι, καταναλώνοντας, έτσι, λιγότερο φαγητό.