Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο: Δείτε με ποιες θα αποκτήσετε γερά οστά

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο: Δείτε με ποιες θα αποκτήσετε γερά οστά

Plus: Μάθετε τροφές που δεν είχατε φανταστεί ποτέ

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο δεν δυναμώνουν μόνο τα οστά και τα δόντια, αλλά δρουν αποτελεσματικά και ενάντια στην οστεοπόρωση. Επιπλέον, ελέγχουν την πίεση, σας ηρεμούν, σας βοηθούν στη διαδικασία καύσης λίπους και περιορίζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Οι γιατροί συνιστούν να καταναλώνουμε ημερησίως 1000-1300 mg ασβεστίου. Που μπορούμε όμως να βρούμε το ασβέστιο; Ποιες τροφές είναι πλούσιες και ποιες δεν είχαμε καν φανταστεί ποτέ ότι είναι τόσο ευεργετικές για τον οργανισμό μας;


Πέρα από το γάλα και το γιαούρτι, πάμε να δούμε ποιες άλλες τροφές είναι πλούσιες σε ασβέστιο:


1.Tυρί Ricotta: Θεωρείται μία από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου. Είναι ελαφρύ σε γεύση και μπορείτε να το συνδυάσετε με πολλές τροφές. Ένα φλιτζάνι Ricotta, περιέχει περίπου 669mg ασβεστίου, δηλαδή ποσότητα ασβεστίου μεγαλύτερη από αυτή του cottage cheese και του γάλατος.
2.Σαρδέλες: Είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο δυνατές υπερτροφές. Μία μερίδα σας προσδίδει αυτομάτως το 30% του ασβεστίου που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Περιέχουν 340 mg ασβεστίου στα 85 γρ., καθώς και σας προσφέρουν απλόχερα μεγάλη ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, σιδήρου και βιταμινών
3.Χυμός πορτοκαλιού: Ένα μεγάλο ποτήρι χυμός πορτοκαλιού σας χαρίζει 350 mg ασβεστίου και φυσικά μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C. Αποτελεί ιδανική επιλογή για να δροσιστείτε στη δουλειά, στο σπίτι ή ακόμη και στο καφέ.
4.Τοφού: Μισό φλιτζάνι τόφου σας χαρίζει περίπου 255mg ασβεστίου. Μπορείτε να το συνοδέψετε με πολλά φαγητά. Μην ξεχνάτε ότι είναι χαμηλό σε λιπαρά και χοληστερόλη και είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης.
5.Σπόροι σουσαμιού:Μπορεί να μη σας γεμίζουν το μάτι, αλλά οι καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού μόλις στα 28 γραμμάρια, περιέχουν 280mg ασβεστίου. Προσοχή βέβαια στην ποσότητα που καταναλώνετε καθώς το σουσάμι και προϊόντα όπως το ταχίνι και ο χαλβάς είναι πλούσια σε θερμίδες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πράσινος-μαγικός χυμός της Gwyneth Paltrow για άψογο κορμί και επιδερμίδα

Γιατί ενώ προσπαθείς, δεν αδυνατίζεις;

5 «πράγματα» που δε φαντάστηκες ποτέ ότι σε παχαίνουν!