Τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα; Και όμως υπάρχουν και τις εντοπίσαμε για εσάς!

Τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα; Και όμως υπάρχουν και τις εντοπίσαμε για εσάς!

Ρίξτε μια ματιά, γιατί το καλοκαίρι πλησιάζει

Σε λίγους μήνες θα φορέσουμε το μαγιό μας και θα βγούμε στην παραλία. Δεν ανήκουμε στην κατηγορία των υστερικών με το κορμί τους, αλλά εντάξει ας το παραδεχτούμε, μπορεί να αγαπάμε τις καμπύλες, αλλά η κυτταρίτιδα είναι αλήθεια ότι είναι αντιαισθητική. Λέμε ,λοιπόν, ναι στις καμπύλες και στα υγιή κορμιά και όχι στην χαλάρωση και στην κυτταρίτιδα.
Πέραν από την άσκηση, που ως γνωστόν θα πρέπει να τη συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα, θα πρέπει να προσέξετε και τη διατροφή σας. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η κατανάλωση νερού βοηθάει πολύ στην ενυδάτωση του οργανισμού σας και στη βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Επιπλέον, προσπαθήστε να μειώσετε όσο περισσότερο μπορείτε το αλάτι στα γεύματά σας.


Υπάρχουν όμως τροφές-σύμμαχοι στη μάχη μας με τον αιώνιο εχθρός, εν ονόματι κυτταρίτιδα; Έρευνες καταγράφουν τις εξής τροφές ως ευεργετικές:

  • Πράσινο τσάι: Είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες βοηθούν στη μάχη με την κυτταρίτιδα. Έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθάει τον οργανισμό στην απώλεια βάρους.
  • Μούρα, βατόμουρα και κάθε λογής κόκκινα φρούτα, βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. 4. Μαϊντανός: Μειώνει το αίσθημα της πείνας και αποτοξινώνει τον οργανισμό σας, αφού έχει διουρητικές και καθαρτικές ιδιότητες.
  • Κρεμμύδι: Το κρεμμυδάκι βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του λίπους. Είναι σύμμαχος ενάντια στην κατακράτηση των υγρών και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών.
  • Σέλερι, έχει διουρητικές και χωνευτικές ιδιότητες. Επιπλέον, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό του λίπους.
  • Ανανάς: Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, αφού περιέχει το ένζυμο βρωμελαΐνη. Μηδενικός σε λίπος, αποτελεί super φρούτο για αδυνάτισμα.
  • Πιπεριές: Κάθε χρώματος, είναι πάρα πολύ ευεργετικές. Εμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στο σώμα και καταπολεμούν ένα μέρος του λίπους πριν αφομοιωθεί από τον οργανισμό.
  • Πράσο: Αποβάλλει τις τοξίνες και είναι πολύ καλός σύμμαχος κατά της κατακράτησης υγρών.
  • Σπαράγγια: Έχουν διουρητική δράση και συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
  • Αμύγδαλα: Πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθάει στην υγεία και ελαστικότητα του δέρματος. Επιπροσθέτως, είναι καλή πηγή πρωτεϊνών.

Διαβάστε ακόμα

Diet time: Οι τροφές που «σκοτώνουν» το λίπος

Tα μυστικά των μοντέλων για γρήγορη απώλεια λίπους

Κεφάλαιο αδυνάτισμα: 10 έξυπνα τρικ για να γλιτώνετε 250 θερμίδες ημερησίως!