Αυτές είναι οι 4 τροφές που προστατεύουν το δέρμα μας από τον ήλιο

Αυτές είναι οι 4 τροφές που προστατεύουν το δέρμα μας από τον ήλιο

Θωρακίστε τον οργανισμό σας ενάντια στις υπεριώδεις ακτινοβολίες

Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό να μην παραβλέπουμε να φοράμε το αντιηλιακό μας σωστά, κάθε μέρα που πρόκειται να εκτεθούμε στον ήλιο αλλά, ταυτόχρονα, υπάρχουν και κάποιες τροφές που είναι ιδιαίτερα ευεργετικές ενάντια στις υπεριώδεις ακτινοβολίες που μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα και, σε κάποιες περιπτώσεις, καρκίνο του δέρματος. Το μυστικό αυτών των τροφών δεν είναι άλλο από τα ωφέλιμα αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Ψάρια πλούσια σε Ω3 λιπαρά

Τα συγκεκριμένα ψάρια (όπως ο σολωμός και οι σαρδέλες) έχουν απίστευτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Εκτός από την προστασία που προσφέρουν στα κύτταρα του δέρματος, ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, τα Ω3 λιπαρά έχει αποδειχθεί και ότι μπορούν να μας προστατεύσουν και από κάποια είδη καρκίνου του δέρματος.

Κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά
Το λυκοπένιο, χρωστική ουσία και καροτονοειδές, που βρίσκεται στις ντομάτες, τα καρότα και άλλα φρούτα και λαχανικά, έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει το δέρμα από τον ερεθισμό που μπορεί αν προκαλέσει η έκθεση στις ακτίνες UV, ενώ η βήτα- Καροτίνη, στην οποία επίσης είναι πλούσιες οι συγκεκριμένες τροφές, έχει συνδεθεί με την ικανότητα του δέρματος να προστατεύεται από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Μαύρη σοκολάτα
Επίσης πλούσια σε φλαβονοειδή, ο σοκολάτα υγείας μπορεί να μας προστατεύσει από την φθορά που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα, και τα εγκαύματα. Επιπλέον, τα φλαβονοειδή διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο, ενώ αυξάνουν τον κορεσμό του οξυγόνου και ενισχύουν την ροή του αίματος στον οργανισμό.

Τσάι
Είτε μαύρο είτε πράσινο, το τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων ενώ, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, το πράσινο τσάι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος.

Διαβάστε ακόμα:
5 τρόποι να νιώσετε λεπτότερη μέχρι αύριο!
H δίαιτα του παλαιολιθικού ανθρώπου: Κάνει θραύση στο Hollywood και υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών
Ο χυμός που κάνει θαύματα: Ο λιποδιαλυτικός χυμός της Shakira που μειώνει την όρεξη!