Τα Σαββατοκύριακα είναι ο εφιάλτης της δίαιτας!

Τα Σαββατοκύριακα είναι ο εφιάλτης της δίαιτας!

Μέχρι και 10.000 θερμίδες μπορούν να καταναλώσει κάποιος μέσα σε δυο μέρες

Για πολλούς εργαζόμενους που προσπαθούν να χάσουν βάρος , το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να γυμναστείτε, να φάτε κάτι πιο υγιεινό στο σπίτι σας και όχι ένα τοστ ή φαγητό από delivery.

Ωστόσο αυτή η ευκαιρία για κάποιους λειτουργεί αντίστροφα. Τι εννοούμε με αυτό; Μπορεί να τρώνε ελάχιστα μέσα στην εβδομάδα όμως μόλις έρχεται η Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, σύμφωνα με έρευνα, μπορούν να καταναλώσουν μέχρι και 10.000 θερμίδες καταφεύγοντας σε σνακ ή σε ποτά.

Σχεδόν τα 3/4 των ανθρώπων που προσπαθούν να χάσουν βάρος, παραδέχονται ότι το Σαββατοκύριακο η δίαιτα πάει...περίπατο.

Ένα γεύμα με τους φίλους ή την οικογένεια , μια έξοδο για ποτό , καθώς το βραδινό σνακ πριν τον ύπνο μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση περίπου 3.500 θερμίδες σε μια μέρα , όπως διαπίστωσε σχετική έρευνα.

Οι άνδρες συνήθως χρειάζονται 2.500 θερμίδες την ημέρα και οι γυναίκες 2.000 θερμίδες. Ωστόσο τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τη διατροφή, κατέληξαν στο ότι το 57% των ανδρών καταναλώνουν τακτικά 10.000 θερμίδες σε ένα Σαββατοκύριακο .

Διαπιστώθηκε επίσης ότι το 46% των γυναικών καταναλώνουν τακτικά 8.000 θερμίδες σε ένα Σαββατοκύριακο

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καταστροφή της δίαιτας τα Σαββατοκύριακα έρχεται από τα τσιμπολογήματα μεταξύ των γευμάτων.

Επτά στους δέκα ανθρώπους παραδέχτηκε ότι παραγγέλνουν delivery τα Σαββατοκύριακα με την πίτσα να είναι πιο δημοφιλής . Το αλκοόλ είναι ένας άλλος μεγάλος παράγοντας στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού το Σαββατοκύριακο.

Σχεδόν το σύνολο των ερωτηθέντων πίνουν περισσότερο το Σαββατοκύριακο από τη Δευτέρα έως Πέμπτη . Περίπου το 70% ήθελαν να έχουν ένα ψητό την Κυριακή ή ισοδύναμο μεγάλο γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους σας και το 1/3 θέλει να τρώει δεύτερη μερίδα.