Οι 10 «χρυσοί κανόνες» που έχουν όλες οι αποτελεσματικές δίαιτες

Οι 10 «χρυσοί κανόνες» που έχουν όλες οι αποτελεσματικές δίαιτες

Δείτε τους προσεκτικά 

1. Αργά αλλά σταθερά. "Οι καλές δίαιτες προωθούν την απώλεια βάρους που δεν υπερβαίνει το μισό με ένα κιλό την εβδομάδα", λέει ο Nigel Penny , λέκτορας στην Επιστήμη Διατροφής στο Birmingham City University. "Εάν κάποιος χάσει πάνω από δύο κιλά την εβδομάδα , μετά τη δεύτερη εβδομάδα της δίαιτας , είναι πιθανό να έχετε χάσει πραγματικά μυϊκό ιστό".

2 . Απαγορεύουν τη ζάχαρη , όχι τα λιπαρά. Το σώμα αποθηκεύει την περίσσεια ζάχαρη - που βρέθηκε σε υδατάνθρακες, αμυλούχα προϊόντα- όπως ζυμαρικά και το ψωμί - ως λίπος. Αλλά τα καλά λίπη είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία . Μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά θα σας αφήσει να αισθάνεστε κουρασμένοι , πεινασμένοι και εκκεντρικοί και δεν θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την απώλεια βάρους.

3 . Πρέπει να τρώτε πάντα πρωινό. Το πρωινό είναι ζωτικής σημασίας και καθορίζει το υπόλοιπο της ημέρας, λέει η διατροφολόγος Jacqui Cleaver και τονίζει " Όλες οι καλές δίαιτες σας προτείνουν να ξεκινήσετε την ημέρα σας με πρωτεΐνη , αρκεί να πρόκειται για καλό λίπος και υγιείς υδατάνθρακες . Δοκιμάστε τα αυγά , το ψωμί ή βρώμης με μούρα".

4 . Τακτικά γεύματα. "Όλες οι επιτυχημένες δίαιτες ακολουθούν την τακτική, των μικρών και πολλών προγραμματισμένων γευμάτων και σνακ όλη την ημέρα", λέει ο διαιτολόγος Alpro Kate Arthur .

5. Μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής. "Για να έχουμε καλά αποτελέσματα όσον αφορά την απώλεια βάρους θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να ωθήσουμε τον εαυτό μας σε μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής, αντί να στηριζόμαστε σε διάφορα σκευάσματα", λέει ο Nigel , λέκτορας στην Επιστήμη της Διατροφής .

6. Πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους είναι η διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σας σε χαμηλά επίπεδα. Αν τρώτε πρωτεΐνη με υδατάνθρακες, αυτό θα επιβραδύνει τη ζάχαρη . Όλες οι καλές δίαιτες σας διδάσκουν να προσθέτετε πάντα πρωτεΐνες σε υδατάνθρακες, για το λόγο αυτό.

7 . Ισορροπημένη διατροφή. "Στην καλή διατροφή , πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι ομάδες τροφίμων", λέει ο καθηγητής Nigel ." Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων είναι απαραίτητη".

8 . Δεν σας λένε να μετράτε θερμίδες. Το να μετράτε θερμίδες είναι πια πολύ παρωχημένο. Μάλιστα τώρα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα αναποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος.

9 . Γυμναστική. "Η καλή διατροφή πρέπει να ακολουθείτε και από γυμναστική για να χάσετε βάρος υγιεινά", λέει ο διαιτολόγος Alpro Kate Arthur .

10 .Αποφύγετε τα έτοιμα φαγητά. Όλες οι καλές δίαιτες θα σας πουν ότι πρέπει να αποφεύγετε τρόφιμα που παρασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν θα μπορούσατε να κάνετε το ίδιο έτοιμο προϊόν στη δική σας κουζίνα . Αν δεν μπορείτε να το κάνετε σε μια κανονική κουζίνα, τότε έχετε πάρει την απάντησή σας.