Μπορούν τα social media να μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά; Και αν ναι πώς;

Μπορούν τα social media να μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά; Και αν ναι πώς;

Φυσικά και μπορούν και ας μην είναι τόσο άμεση η δράση τους, αλλά κυρίως προτρεπτική. Για παράδειγμα:

  • Το Twitter είναι ιδανικό για να βρίσκεις άρθρα σχετικά με δίαιτες, διατροφές, ασκήσεις και θέματα ευεξίας γενικότερα. Ακόμα και ολόκληρες συζητήσεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή τις τελευταίες εξελίξεις και νέα σε αυτόν τον τομέα. Τα hashtags βοηθούν πολύ στην αναζήτηση τέτοιων πληροφοριών, αρκεί να έχεις διάθεση να ψάχνεις.
  • Το Pinterest με τις εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες του δίνει κίνητρο να ξεκινήσεις (και να διατηρήσεις) έναν υγιεινό τρόπο ζωής με δύο τρόπους: αφενός με φωτογραφίες ασκήσεων, fit ατόμων και quotes μεγάλων δασκάλων του fitness που εμπνέουν και σε κάνουν να πεισμώνεις μέχρι να πετύχεις, και αφετέρου με posts πολλών ατόμων που ανεβάζουν τις «πριν» και «μετά» φωτογραφίες του σώματός τους, και τα οποία κατάφεραν να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους έπειτα από πολλή δουλειά και επιμονή. Και φυσικά, μην ξεχνάμε τις άπειρες φωτογραφίες θρεπτικών και πεντανόστιμων συνταγών, που δείχνουν τόσο λαχταριστές και σε προ(σ)καλούν να τις δοκιμάσεις, υιοθετώντας έτσι μια υγιεινή δίαιτα, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στη νοστιμιά.
  • Το ίδιο ακριβώς κάνει και το instagram, όπου πολλά άτομα που ακολουθούν υγιεινές δίαιτες ή «καθαρούς» τρόπους διατροφής, ανεβάζουν φωτογραφίες των καθημερινών γευμάτων τους, πολλές φορές μαζί με τις συνταγές.

Αφιερώστε και στα τρία λίγο ποιοτικό χρόνο και κάντε την έρευνά σας, και θα δείτε φανταστικά αποτελέσματα.