Έχω κάνει πολλές ειδικές δίαιτες, γυμνάζομαι, αλλά δεν αδυνατίζω! Τι μπορώ να κάνω για να χάσω λίπος;

Έχω κάνει πολλές ειδικές δίαιτες, γυμνάζομαι, αλλά δεν αδυνατίζω! Τι μπορώ να κάνω για να χάσω λίπος;

H διαιτολόγος-διατροφολόγος Φανή Πρεβέντη απαντά στις δικές σας ερωτήσεις

Ερώτηση αναγνώστριας


Έχω θέμα με τα κιλά μου. Είμαι 74 κιλά με ύψος 1,63... με έμφαση λίπος στην κοιλιά. Είχα 2 εγκυμοσύνες και η χαλάρωση μου χτύπησε την πόρτα. Πάω 2 φορές γυμναστήριο την εβδομάδα παρ 'όλα αυτά δεν βλέπω διαφορά... Να σημειώσω ότι έχω κάνει άπειρες προσπάθειες διατροφής με την συμβουλή διατροφολόγου αλλά πάντα έχανα 4 - 5 κιλά κ τα παρατούσα. Δεν μπορώ άλλο τις δίαιτες. Προσπαθώ και δε βλέπω αποτέλεσμα. Κουράστηκα πια. Τι να κάνω;

Η απάντηση της διαιτολόγου-διατροφολόγου Φανής Πρεβέντη


"Δυστυχώς η ευτυχώς η γυμναστική χωρίς την συνοδεία των κατάλληλων διατροφικών συνηθειών-οδηγιών δεν είναι αρκετή ώστε να πετύχει κανείς απώλεια βάρους. Επιπλέον, το να χάσει κανείς βάρος χωρίς να ασκείται είναι πολύ δύσκολο.


Αν κάποιο άτομο δεν ασκείται και θέλει να χάσει βάρος, θα πρέπει να ακολουθήσει μια υπερβολικά υποθερμιδική δίαιτα, η εφαρμογή της οποίας είναι σχεδόν ανέφικτη. Άλλωστε μία εξαιρετικά υποθερμιδική δίαιτα αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες μας σε θρεπτικά συστατικά. Παύει με άλλα λόγια να είναι μία υγιεινή διατροφή. Τέλος μία τέτοια δίαιτα κουράζει υπερβολικά το άτομο που την εφαρμόζει. Έτσι αυτή τη δίαιτα, την εγκαταλείπει κανείς πολύ εύκολα.


Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι συνέβη και στην αναγνώστριά μας. Η λύση στο πρόβλημα έχει δύο σκέλη. Σκέλος πρώτο: Συνδυάζουμε σωστή διατροφή με συστηματική άσκηση. Η άσκηση αυξάνει τον μεταβολισμό. Σκέλος δεύτερο. Ακολουθούμε ένα πρόγραμμα διατροφής που δεν θα μας πιέζει τόσο ώστε να το εγκαταλείψουμε. Ουσιαστικά πρέπει το πρόγραμμά μας να μας εκπαιδεύει ώστε να αποκτήσουμε τις σωστές διατροφικές συνήθειες. Η υιοθέτηση αυτών των διατροφικών συνηθειών θα έχουν ως αποτέλεσμα τόσο την απώλεια βάρους όσο και την διατήρηση του επιθυμητού βάρους μακροχρόνια.


Η απώλεια βάρους είναι μία διαδικασία που χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Σίγουρα όμως όταν ολοκληρωθεί οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, στην αύξηση της ζωτικότητας και της ενεργητικότητας αλλά και στην ψυχολογική ανάταση μας. Με απλά λόγια, η αναγνώστριά μας θα πρέπει να αυξήσει τις επισκέψεις της στο γυμναστήριο και φυσικά να μάθει να ακολουθεί ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Όχι στις δίαιτες και στη στέρηση, ναι στις υγιεινές τροφές και στο μέτρο! "

Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ερωτήσεις στη διαιτολόγο μας, ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα

Πόσα γαλακτοκομικά πρέπει να καταναλώνει το παιδί σας;

Οι 4 βασικές αρχές που πρέπει να ακoλουθείτε για να χάσετε βάρος (και να μην το ξαναπάρετε)