Πόσα αμύγδαλα να τρώτε την ημέρα για να μην πεινάτε και να μην πάρετε κιλά

Πόσα αμύγδαλα να τρώτε την ημέρα για να μην πεινάτε και να μην πάρετε κιλά

Το απόλυτο tip βάση έρευνας

Μια νέα έρευνα που έγινε στην Αμερική επιτέλους μας λύνει τα χέρια για τα καθημερινά σνακ. Είναι γεγονός πως τα τακτικά σνακ, αν δεν προσέχουμε την τρώμε, μπορεί να γίνουν η αιτία για να πάρουμε κιλά. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που αποτελούν βραχνά για το τι να φάμε μέχρι να έρθει η στιγμή που θα κάτσουμε στο τραπέζι για το γεύμα, προκειμένου να μην φάμε κάτι με πολλές θερμίδες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue , στην Ιντιάνα , διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 30 αμυγδάλων -ελαφρώς αλατισμένα- μειώνει την πείνα, βελτιώνει τα επίπεδα βιταμίνης Ε και δεν προκαλεί αύξηση του βάρους.

Οι ερευνητές μέσα σε 4 εβδομάδες μελέτησαν 137 άτομα που κλήθηκαν να φάνε αμύγδαλα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, ακόμη και αν έτρωγαν περίπου 250 θερμίδες την ημέρα, με τη μορφή των αμυγδάλων δεν έπαιρναν περισσότερες θερμίδες συνολικά.

« Η έρευνα αυτή δείχνει ότι τα αμύγδαλα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για σνακ , ειδικά για εκείνους που ανησυχούν για το βάρος τους», είπε ο Δρ Richard Mattes , καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Purdue και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης .

Διαβάστε επίσης:

To «μυστικό» των γυναικών που ξέρουν να διατηρούν τη σιλουέτα τους

Πόση ζάχαρη επιτρέπεται να καταναλώνουμε καθημερινά;