Mην ακούς τη μαμά σου! Ο καφές κάνει καλό στην υγεία σου

Mην ακούς τη μαμά σου! Ο καφές κάνει καλό στην υγεία σου

Και έχουμε 4 καλούς λόγους να το αποδείξουμε

1. Βοηθάει το σώμα σου να μην αφυδατώνεται
Ναι, καλά διάβασες. Ο καφές δεν σε αφυδατώνει, αλλά μπορεί να λειτουργήσει στο σώμα σου όπως το νερό. Τουλάχιστον σε αυτό κατέληξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Birmingham. Έτσι μετά από το πρωινό γυμναστήριο πιες μια ζεστή κούπα καφέ.

2. Ενισχύει τη μνήμη σου
Συμμετέχοντες σε έρευνα που λάμβαναν ημερησίως ένα χάπι καφεΐνης που περιείχε ίση ποσότητα με μια κούπα καφέ μπορούσαν να θυμηθούν καλύτερα τι έκαναν την προηγούμενη μέρα.

3. Συντελεί στην καλή υγεία του συκωτιού
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν βοηθάει στο να μην κουράζουμε το συκώτι μας. Όταν λοιπόν παρουσιάζεται η ευκαιρία να το βοηθήσουμε πρέπει να την αδράξουμε. Τα καλά νέα έρχονται από το Πανεπιστήμιο του Duke που με μελέτες ισχυρίζεται πως η καφεΐνη προστατεύει το συκώτι από το λίπος και επιπλέον μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

4.Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας όσοι καταναλώνουν συχνά καφέ είχα λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη. Η αιτία; Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει. Σαφώς και αντιοξειδωτικές ουσίες μπορείς να πάρεις από τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και ένα καφεδάκι δεν είναι κακό!

Διαβάστε ακόμη:

Χρειαζόμαστε όντως ηλεκτρολύτες μετά την άσκηση ή είναι απλά μύθος;