Γιατί δεν χάνετε βάρος;

Γιατί δεν χάνετε βάρος;

4 πιθανοί λόγοι που η βελόνα της ζυγαριάς δεν λέει να κατέβει

Μπορεί να τα κάνετε όλα σωστά, να προσέχετε την διατροφή σας και να περνάτε τα απογεύματά σας στο γυμναστήριο, και όμως να μην έχετε καταφέρει να χάσετε τα περιττά κιλά σας. Που μπορεί να οφείλεται αυτό; Υπάρχουν μικρά λαθάκια, τα οποία μπορεί να αγνοείτε ότι κάνετε, και σας στερούν την απώλεια κιλών που ονειρεύεστε.

1) Καταναλώνετε πολλές θερμίδες
Μην ξεχνάτε ότι πολλές υγιεινές τροφές είναι αρκετά πλούσιες σε θερμίδες. Κρατήστε ένα λεπτομερές ημερολόγιο των τροφών που καταναλώνετε και τσεκάρετε λεπτομέρειες που μπορεί να σας φορτώνουν θερμίδες χωρίς να το ξέρετε.

2) Τρώτε λάθος φαγητά
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι, επειδή περνάνε ώρες κάθε μέρα στο γυμναστήριο, μπορούν να καταναλώνουν ό,τι τροφές θέλουν. Αυτό, όμως, δεν θα φέρει αποτελέσματα στην προσπάθεια να χάσετε κιλά. Μην ξεχνάτε ότι, όσο ωραίες κι αν είναι οι τηγανητές πατάτες, για να τα καταφέρετε, θα πρέπει η άσκηση να συνδυαστεί και με μία ισορροπημένη διατροφή.

3) Δεν κάνετε τις απαραίτητες αερόβιες ασκήσεις
Σίγουρα, τα 30 λεπτά πάνω στο διάδρομο είναι καλύτερα από το τίποτα, αλλά αν θέλετε να δείτε αποτελέσματα, καλό είναι να προσθέσετε ποικιλία στη fitness ρουτίνα σας. Ανεβείτε στο ελλειπτικό ή, ακόμα καλύτερα, κάντε και λίγο κολύμπι. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

4) Περπατάτε πολύ αργά
Αν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, είναι καλό να βάλετε το περπάτημα στην καθημερινότητά σας. Αλλά όταν λέμε περπάτημα, δεν εννοούμε το να χαζεύετε χαλαρά στις βιτρίνες. Βγείτε έξω και περπατήστε λίγο πιο γρήγορα και λίγο πιο οργανωμένα από ότι συνήθως, κάνοντας την βόλτα σας μέρος της καθημερινής σας άσκησης.

Διαβάστε ακόμα:
Οι 5 τροφές που ποτέ δεν περιμένατε ότι θα σας αδυνατίσουν!
5 super τροφές που πρέπει να τρώτε την Άνοιξη