Τέλειοι κοιλιακοί και επίπεδη κοιλιά; Ιδού το μυστικό !

Ερμιόνη Σαρρή
Τέλειοι κοιλιακοί και επίπεδη κοιλιά; Ιδού το μυστικό !

Η ''βίβλος'' της επίπεδης κοιλιάς είναι εδώ!

Το συνηθέστερο ερώτημα που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι "πώς μπορώ να αποκτήσω επίπεδη κοιλιά;".

Η αλήθεια δεν κρύβεται πίσω από τις αμέτρητες ασκήσεις κοιλιακών αλλά σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο, χαμηλό σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες και σε εξειδικευμένη εκγύμναση των κοιλιακών μυών.

  • 12-15 επαναλήψεις είναι αρκετές για κάθε άσκηση επί 3 σετ.
  1. Σανίδα

Συνίσταται ως η ιδανικότερη άσκηση για τόνωση των κοιλιακών μυών ,καθώς καλύπτει μεγάλο εύρος της κοιλιακής χώρας με πρωταγωνιστές τους εγκάρσιους κοιλιακούς μύες καθώς και τον ορθό κοιλιακό και συνεργούς μύες τους λοξούς-πλάγιους κοιλιακούς μύες.

2.Αρσεις ποδιών

Ξάπλωσε ανάσκελα με πόδια τεντωμένα, έπειτα ανέβασε αργά και τα δυο πόδια μέχρι να σχηματίσουν ορθή γωνία και μετά επανάφερέ τα αργά στην αρχική θέση.

  • Στόχος της άσκησης είναι όταν ανεβάζεις και κατεβάζεις τα πόδια σου η μέση να είναι κολλημένη στο πάτωμα παρά τον αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας. Αν δεν τα καταφέρνεις, μην κατεβάζεις τόσο πολύ προς το έδαφος τα πόδια σου.

3.Πλαγιά σανίδα(δεξιά)

Ξάπλωσε στη δεξιά πλευρά του σώματος σου με τα πόδια ευθεία. Κρατά το δεξί χέρι τεντωμένο κάτω από τον ώμο και πίεσε ώστε να σηκωθεί ο κορμός στον αέρα. Σφίξε καλά τον πυρήνα του σώματός σου και τους γλουτούς ώστε να μη ξεφύγει η λεκάνη και να κρατηθεί το σώμα σου σε μια ευθεία.

4.Πλαγιά σανίδα(αριστερή)

Ξάπλωσε στην αριστερή πλευρά του σώματος σου με τα πόδια ευθεία. Κρατά το αριστερό χέρι τεντωμένο κάτω από τον ώμο και πίεσε ώστε να σηκωθεί ο κορμός στον αέρα. Σφίξε καλά τον πυρήνα του σώματος σου και τους γλουτούς ώστε να μη ξεφύγει η λεκάνη και να κρατηθεί το σώμα σου σε μια ευθεία.

5.Ποδηλατικά ροκανίσματα

Ξάπλωσε ανάσκελα με γόνατα λυγισμένα. Τοποθέτησε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι κρατώντας τους αγκώνες ανοιχτούς. Κρατά τη μέση σου κολλημένη στο πάτωμα. Σφίξε κοιλιά για ν' ανασηκωθείς από το έδαφος και καθώς ανεβαίνεις οδήγησε τον δεξί αγκώνα στο αριστερό γόνατο και επαναφορά στην αρχική θέση. Κάνε το άλλο και για την άλλη πλευρά .

  • Μην ξεχνάς !

Εισπνοή κατά το εύκολο κομμάτι της άσκησης και εκπνοή στο δύσκολο, θα βοηθήσει κατά πολύ στην αντοχή.

Λευκοθέα Καβρουλάκη

Αθλητική Επιστημων, Σύμβουλος ευεξίας και υγείας.
Πτυχιούχος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Μsc «Θεραπευτική Ιατρική » της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

lefkothea.kavroulaki@gmail.com