3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις την πρώτη προπόνηση kick boxing

Νατάσσα Σχοινά
3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις την πρώτη προπόνηση kick boxing

Πρόκειται για το νέο διάσημο είδος γυμναστικής

Μπορεί να ακούς τη λέξη «box» και στο μυαλό να σου έρχεται ένα πολύ βίαιο άθλημα, που συνοδεύεται από χτυπήματα, μώλωπες, αίματα και ο,τι άλλο πιθανώς έχεις δει σε κάποια ταινία, όμως το boxing, αν του δώσεις μία ευκαιρία, θα συνειδητοποιήσεις ότι έχει πολλά να σου προσφέρει. Γιατί, αν και τα γυμναστήρια είναι στη μόδα, είναι πολλοί άνθρωποι που θα προτιμούσαν να ασκηθούν με κάποιον διαφορετικό τρόπο από τα βάρη.

Τι πρέπει να θυμάσαι πριν ξεκινήσεις:

  1. Δεν περιλαμβάνουν όλα τα μαθήματα «ξύλο» με άλλους ανθρώπους.

Εάν σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις αυτό το είδος γυμναστικής, αλλά δε θες να ρίξεις -και να φας- μπουνιές σε άλλον άνθρωπο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν συγκεκριμένα μαθήματα στα οποία μπορείς, για παράδειγμα, να χρησιμοποιείς έναν σάκο ή το shadowboxing, που απαιτεί μόνον έναν άνθρωπο για να γίνει.

  1. Προμηθεύσου ένα κατάλληλο εξοπλισμό.

Όπως κάθε άσκηση, έτσι και αυτή χρειάζεται τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα σε βοηθήσει να γυμναστείς με τον καλύτερο τρόπο και να αποφύγεις περιττούς τραυματισμούς που μπορεί να προκύψουν. Στην προκειμένη περίπτωση, χρειάζεσαι σωστά γάντια, μπαντάζ και σωστά υποστηρικτικά παπούτσια. Μία κουβέντα με τον προπονητή θα σε κατατοπίσει πλήρως.

  1. Ετοιμάσου να τα δώσεις όλα -και όχι μόνο σωματικά.

Το boxing είναι ένας τρόπος άθλησης που, από τη μία, εκπληρώνει τις σωματικές σου ανάγκες, δίνοντας δύναμη και σταθερότητα κι ενισχύοντας τον μεταβολισμό. Από την άλλη, όμως, έχει τον τρόπο να βοηθά στη ψυχική σου υγεία, εστιάζοντας στην απομάκρυνση του άγχους και στην αύξηση της αυτοπεποίθησης.