Βρες το είδος YOGA που σου ταιριάζει με αυτά τα εύκολα steps

Βρες το είδος YOGA που σου ταιριάζει με αυτά τα εύκολα steps

Πώς θα καταλάβεις ποιο είδος γιόγκα είναι κατάλληλο για τα δικά σου ''θέλω''

Εκεί που η γιόγκα ήταν μια, αυτό το κλασσικό πιο «ψαγμένο» είδος άσκησης για πολλούς, τώρα εμφανίζεται σε γυμναστήρια και στούντιο με εκατοντάδες παραλλαγές. Είμαι μόνο εγώ που αυτή η ποικιλία με μπέρδεψε ακόμα παραπάνω και δεν ήθελα καν να ακουμπήσω το θέμα γιόγκα;

Ως αρχάριος ή ακόμα και ως έμπειρος επαγγελματίας, πώς ξέρεις αν η επιλογή που έχεις κάνει είναι καλύτερη για εσένα; Επειδή και εγώ εκεί ήμουν, έφτιαξα έναν mini οδηγό που μπορεί να σε βοηθήσει να επιλέξεις τη σωστή κατηγορία.

Βήμα 1: Γιατί ασκείσαι; Πρώτα, βρες τους λόγους για τους οποίους ασκείσαι: ψάχνεις για μια έντονη προπόνηση ή προσελκύεσαι από τα πιο αποκαταστατικά οφέλη της γιόγκα; Ψάχνεις για μια πνευματική εμπειρία ή ανακούφιση από πόνο στην πλάτη;

Βήμα 2: Να είσαι ειλικρινής με τις προσωπικές σου ανάγκες Στη συνέχεια, σκέψου τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου: Θέλεις εξατομικευμένη προσοχή ή προτιμάς μια κοινοτική ατμόσφαιρα; Σου αρέσει να πιέζεσαι μέχρι τέλους ή χρειάζεσαι μια πιο συμπονετική προσέγγιση;

Βήμα 3: Κάνε έρευνα Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην γνωρίζεις καν τι ψάχνεις μέχρι να αρχίσεις να δοκιμάζεις τα διαφορετικά στυλ, σίγουρα όμως θα καταλάβεις πότε θα βρείς τη γιόγκα που σου ταιριάζει. Να είσαι προσεκτική για το πώς αισθάνεσαι το σώμα σου κατά τη διάρκεια και μετά την τάξη.

akemy mory 1067596 unsplash

Τα tips μου..

  • Κατά τη διάρκεια – ο ρυθμός και το επίπεδο πρακτικής θα πρέπει να σου φαίνονται δύσκολες, αλλά όχι υπερβολικές
  • Μετά - αισθάνεσαι πιο χαλαρή, ανοικτή και γειωμένη στο σώμα σου μετά την τάξη, όχι πιο έντονη και αποσυνδεδεμένη. Ο καλύτερος δείκτης για μια καλή προσαρμογή: Θα θελήσεις να πάρετε ξανά την τάξη!

Ξέρεις ότι είσαι στην σωστή τάξη γιόγκα όταν..Η εύρεση της πρακτικής γιόγκα που σου ταιριάζει έχει πολύ να κάνει με τον δάσκαλο όσο και το στυλ που διδάσκει.

o Νιώθεις ασφαλής. Η τάξη ζεσταίνεται με κατάλληλο ρυθμό και ο δάσκαλος έχει σαφή εντολή στο δωμάτιο, αναγνωρίζοντας νέους μαθητές.o Μπορείς να ακούσεις και να κατανοήσεις τις οδηγίες του δασκάλου.

o Ο δάσκαλος προσαρμόζει τις διδασκαλίες του στις ικανότητες και το επίπεδο των παρόντων μαθητών, παρά την περιγραφή ή το επίπεδο της τάξης.

o Ο δάσκαλος σέβεται και τιμά τους φυσικούς σου περιορισμούς, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να μετακινηθείς έξω από τη ζώνη ασφαλείας σου με έναν ασφαλή και ωφέλιμο τρόπο.

o Ο δάσκαλος απευθύνεται σε όλους, από τον πιο έμπειρο επαγγελματία μέχρι τον πιο αρχάριο.

o Μπορείς να προσεγγίσεις τον δάσκαλο, να κάνεις ερωτήσεις και να μοιράζεστε τις ανησυχίες σου κατά τη διάρκεια ή μετά την τάξη. (Δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεσαι εκφοβισμένοι από έναν δάσκαλο γιόγκα.)

o Νιώθεις εμπνευσμένη, είτε κατά τη διάρκεια είτε μετά την τάξη - ή, ακόμα καλύτερα, και τα δύο! Πίστεψε με αν κάνεις τα παραπάνω βήματα και λάβεις όλα τα μέτρα του «σχεδίου» η εύρεση του στυλ σου είναι δεδομένη!

Xxx M

Μαλού Λαρσινού

Wellness & Lifestyle Coach

Instagram: @maloularsinou

www.iamawesomeblog.com