Το βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ πριν και μετά την προπόνηση

Το βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ πριν και μετά την προπόνηση

Αυτά τα πέντε λεπτά παραπάνω θα ωφελήσουν πολύ το σώμα σου.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που βαριούνται θανάσιμα τη γυμναστική και βρίσκουν χίλιες δυο δικαιολογίες για να την αποφύγουν. Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που γυμνάζονται συστηματικά και δεν παραλείπουν καμία επίσκεψη στο γυμναστήριο. Για να μη λέμε ψέματα οι περισσότεροι που ξέρεις στον περίγυρό σου- μπορεί κι εσύ να είσαι μία από αυτούς- μάλλον ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.

Όπως και να έχει, ακόμα και αυτοί που αγαπούν τη γυμναστική και την εντάσσουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα συχνά κάνουν ένα λάθος κατά την προπόνηση, το οποίο βλάπτει το σώμα τους κι ας μην το πιστεύουν οι περισσότεροι. Για να το θέσουμε καλύτερα, παραλείπουν ένα βήμα στην αρχή και στο τέλος της γυμναστικής τους και αυτό δεν είναι άλλο από το stretching. Ή αλλιώς διατάσεις. Και για να μη νομίζεις ότι δεν έχουμε στοιχεία, σου λέμε ότι η celebrity personal, Lindsay Bennett, θεωρεί ότι το stretching είναι πολύ σημαντικό, γιατί βελτιώνει τη στάση σώματος και αυξάνει την ευλυγισία μας. Αυτοί είναι μόνο δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει επ’ ουδενί να «προσπερνάς» το stretching στις προπονήσεις σου.

Δες παρακάτω μερικούς ακόμη λόγους που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τις διατάσεις και να τις εντάξεις στην προπόνησή σου:

-Οι διατάσεις προετοιμάζουν το σώμα για το workout που ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις. Το stretching αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε ορισμένα σημεία του σώματος, πράγμα που σε βοηθά να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

-Το δυναμικό stretching θα σε βοηθήσει να βελτιώνεσαι στην προπόνησή σου. Ο στόχος αυτής της προθέρμανσης είναι να σε ενδυναμώσει και να αποκτήσεις πλήρη έλεγχο του σώματός σου στη διάρκεια των ασκήσεων.

-Οι διατάσεις βοηθούν στη βελτίωση της στάσης του σώματος. Κάνοντας stretching θα ευθυγραμμίσεις τον κορμό σου και θα νιώθεις πολύ καλύτερα. Αν, δε, είσαι από αυτές που κάνουν καθιστική δουλειά, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς αυτό το βήμα πριν και μετά την προπόνησή σου.

-Το stretching μετά την προπόνηση θα σε βοηθήσει να παραμείνεις ευλύγιστη. Εκτός αυτού, θα μειώσει τον πόνο και το πιάσιμο που μπορεί να προκύψει μετά τη γυμναστική.