Πόσες φορές πρέπει να γυμνάζεσαι τελικά μέσα στην εβδομάδα;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πόσες φορές πρέπει να γυμνάζεσαι τελικά μέσα στην εβδομάδα;

Είναι απαραίτητη η καθημερινή προπόνηση;

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές να λένε πως οι μέρες ξεκούρασης είναι σημαντικές όταν γυμνάζεσαι, και πως το να γυμνάζεσαι καθημερινά δεν είναι και τόσο καλό. Υπάρχουν όμως και αυτοί που πιστεύουν στην αξία της καθημερινής προπόνησης. Οπότε πόσες μέρες ακριβώς πρέπει να γυμνάζεσαι μέσα στην εβδομάδα;

Σίγουρα οι μέρες ξεκούρασης είναι σημαντικές, όμως αν το μόνο που κάνεις στο γυμναστήριο είναι δύο ώρες διάδρομο παρακολουθώντας σειρές στο Netflix, τότε οι μέρες ξεκούρασης είναι κάπως περιττές. Για να βρεις λοιπόν πόσες φορές πρέπει να γυμνάζεσαι την εβδομάδα, χρειάζεται να βρεις δύο πράγματα, την ένταση με την οποία γυμνάζεσαι όταν κάνεις βάρη κλπ, αλλά και τις επαναλήψεις και τα σετ που κάνεις.

Μόλις προσαρμόσεις έναν από τους τρεις αυτούς παράγοντες (συχνότητα-ένταση-επαναλήψεις), θα επηρεάσεις και τους άλλους δύο κι έτσι θα βρεις μόνη σου την απάντηση στο πόσες φορές πρέπει να γυμνάζεσαι την εβδομάδα. Πρέπει να σκεφτείς τι ακριβώς κάνεις όταν πηγαίνεις γυμναστήριο προκειμένου να βρεις την απάντηση. Αν η ένταση με την οποία γυμνάζεσαι είναι μεγάλη ή αν σηκώνεις πολλά βάρη, τότε η ξεκούραση είναι απαραίτητη.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως το «περισσότερο» δεν είναι ποτέ καλή λύση αν πρόκειται για τέτοιου είδους γυμναστική. Εάν από την άλλη κάνεις περισσότερο αερόβιο και cardio τότε και 5 φορές να πηγαίνεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχεις δύο μέρες που μπορείς να εκμεταλλευτείς και να ξεκουραστείς.