3 tips που θα σε βοηθήσουν να βάλεις τη γυμναστική στο πρόγραμμα του 2021

3 tips που θα σε βοηθήσουν να βάλεις τη γυμναστική στο πρόγραμμα του 2021

Ακόμη και αν έχεις καιρό να κάνεις

Το 2021 μετράει μερικές ώρες στη ζωή μας και εμείς είμαστε εδώ την πρώτη αυτή μέρα του χρόνου για να σου μιλήσουμε... για γυμναστική (συγνώμη). Ναι μπορείς να φας κανονικά σήμερα δεν θα σε κατηγορήσουμε, όμως από αύριο ή έστω από Δευτέρα (κλασική ατάκα) ξεκινάς γυμναστική. Και αν δεν είσαι τόσο δραστήρια κι έχεις καιρό να κάνεις γυμναστική γιατί η καραντίνα σε έριξε ψυχολογικά έχουμε τρία tips που θα σε βοηθήσουν να το πάρεις απόφαση και να ξεκινήσεις ξανά.

#1. Βρες το κίνητρό σου

Πριν ξεκινήσεις να ασκείσαι, είναι έξυπνο να προσδιορίσεις τι είναι αυτό που σε παρακινεί να ασκηθείς πρώτα, λένε οι ειδικοί. Ίσως αυτή η κίνηση να προέρχεται από το να θέλεις να συμβαδίζεις με τα παιδιά σου (αν έχεις), να νιώθεις καλύτερα στο σώμα σου ή να έχεις μια διέξοδο για κάποια ανακούφιση από το άγχος - ή ένα συνδυασμό και των τριών. Ό,τι κι αν είναι, σκέψου το «γιατί» (ίσως ακόμη και να το γράψεις) και συνέχισε να επιστρέφεις σε αυτό όποτε νιώθεις την αποφασιστικότητά σου να σε εγκαταλείπει.

#2. Ανακάλυψε τι πραγματικά σου αρέσει να κάνεις

Το κλειδί για συνέπεια - το οποίο είναι το κλειδί για να δεις και αποτελέσματα από τις προπονήσεις - περιλαμβάνει την εύρεση της κίνησης που πραγματικά απολαμβάνεις. Για να σε βοηθήσουμε να βρεις τον τύπο άσκησης που σου φέρνει ευχαρίστηση, πάρε ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό και γράψε μια λίστα με δυνητικά νέες, διαφορετικές ή προηγουμένως αγαπημένες δραστηριότητες που έχεις κάνει. Στη συνέχεια, δοκίμασε τρεις δραστηριότητες κάθε εβδομάδα. Μετά από κάθε προπόνηση, χωρίς υπερβολική σκέψη, αξιολόγησε αν σου άρεσε. Εάν όχι, διάγραψε το από τη λίστα. Κάνε αυτό για μερικές εβδομάδες, μέχρι να βρεις κάτι που αγαπάς.

#3. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Εάν προσπαθείς να κάνεις μια αλλαγή ξεκινώντας με την άσκηση και παραμένοντας συνεπής με αυτήν, θα θελήσεις να ξεκινήσεις με ένα ρεαλιστικό και επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα προπόνησης. Ξεκινώντας συντηρητικά και στη συνέχεια σταδιακά αυξάνοντας το επίπεδο δέσμευσής σου είναι ο έξυπνος τρόπος για να το πετύχεις. Αυτό σημαίνει ότι, αντί να ξυπνήσεις τη Δευτέρα και να στοχεύσεις να ασκείσαι κάθε μέρα για μια ώρα για το υπόλοιπο του έτους, καλύτερα να ξεκινήσεις με έναν μικρότερο και πιο εφικτό στόχο.