Οι 5 καλύτερες ασκήσεις καύσης λίπους που θα κάνεις εύκολα στο σπίτι

Οι 5 καλύτερες ασκήσεις καύσης λίπους που θα κάνεις εύκολα στο σπίτι

Χωρίς κανέναν απολύτως εξοπλισμό.

Αν ψάχνεις τρόπο για να αδυνατίσεις μια καλή ιδέα να μειώσεις άμεσα το ποσοστό του σωματικού σου λίπους. Με απλά λόγια, η καύση λίπους οδηγεί σε απώλεια βάρους με αποτέλεσμα να έχεις πιο στεγνή και καλλίγραμμη φιγούρα. Όπως γνωρίζεις καλά, τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά λόγω πανδημίας. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να γυμναστούμε μόνες μας στο σπίτι, εύκολα και χωρίς κανέναν απολύτως εξοπλισμό. Εμείς βρήκαμε και συγκεντρώσαμε για εσένα τις 5 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις οι οποίες θα σε γραμμώσουν και θα διώξουν το λίπος.

Δες επίσης: Κάνε αυτή την άσκηση για 8’ πριν κοιμηθείς και δες τι θα συμβεί σε έναν μήνα

1) Jumping jacks

Στάσου με τα πόδια σου ανοιχτά σε απόσταση παράλληλη με τα ισχία σου, και με τα χέρια στα πλάγια. Στη συνέχεια, σήκωσε ταυτόχρονα τα χέρια σου προς τα πλάγια και πάνω από το κεφάλι σου. Μετά πήδα με τα πόδια σου ανοιχτά, όσο μπορείς στο ίδιο πλάτος με τους ώμους. Χωρίς παύση, ενάλλασσε γρήγορα την κίνηση. Αυτό είναι μια επανάληψη.

2) Burpees

Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις με το σώμα παράλληλο με το πάτωμα και τα χέρια να έχουν άνοιγμα ίσο με το άνοιγμα των ώμων. Στη συνέχεια, με μια εκρηκτική κίνηση, λύγισε τα γόνατα ώστε να έρθουν κοντά στο στήθος. Μετά σήκωσε το σώμα πατώντας κάτω τα πέλματα και εκτέλεσε ένα κάθισμα. Καθώς κατεβαίνεις στο κάθισμα, βάλε τις παλάμες κάτω, τίναξε τα πόδια προς τα πίσω ώστε να λάβεις την αρχική θέση. Σε όλη την κίνηση, πρέπει να σφίγγεις την κοιλιά σου για να μη χαλάει η σωστή γραμμή του κορμού.

3) Squat jumps

Κάνε ένα βαθύ κάθισμα με το σωματικό σου βάρος ή και με επιπρόσθετα κιλά αν μπορείς και πήδηξε πάνω από το έδαφος όσο το δυνατόν ψηλότερα. Προσγειώσου λυγίζοντας τα γόνατα και βγάζοντας τη λεκάνη πίσω απορροφώντας τους κραδασμούς. Επέστρεψε πίσω στην αρχική θέση και συνέχισε τις επαναλήψεις.

4) Skater jumps

Χρησιμοποίησε μία γραμμή ή ένα χαμηλό εμπόδιο για να πηδάς πάνω από τη γραμμή. Παίρνοντας ώθηση από το ένα μόνο πόδι, πήδα προς το πλάι, όσο πιο μακριά μπορείς. Αν θες να πηδήξεις προς τα αριστερά, παίρνεις ώθηση από το δεξί πόδι και προσγειώνεσαι πρώτα στο αριστερό. Μόλις το δεξί πόδι φτάσει λίγο πριν το έδαφος, παίρνεις ώθηση από το αριστερό πόδι και πηδά προς τα δεξιά. Θυμήσου να λυγίζεις το γόνατό σου και να προσγειώνεσαι με λυγισμένο το πόδι, χαμηλώνοντας τους γοφούς προς τα πίσω.

5) Plank jacks

Πάρε την κλασική θέση σανίδας! Με μικρό άλμα στις μύτες των ποδιών σου άνοιξε τα πόδια σου και φέρτα πάλι στην αρχική θέση. Κάνε 20 επαναλήψεις!

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com