Διάσημες γυναίκες σε αγώνες ταχύτητας

Διάσημες γυναίκες σε αγώνες ταχύτητας

Η Έρικα, η Ζέτα, η Σοφία και η Άννα σε... αγώνα ταχύτητας.

Αντιμέτωπες σε έναν αγώνα στίβου βρέθηκαν την Τετάρτη η Έρρικα Πρεζεράκου, η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Άννα Βερούλη, τα «χρυσά κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής και πολλές ακόμη, 35 στο σύνολο, διακεκριμένες Ελληνίδες. Μόνο που δεν ήταν αντιμέτωπες η μία με την άλλη, αλλά ο αντίπαλός τους ήταν ο καρκίνος του μαστού... Συναντήθηκαν όλες τους στη γραμμή της αφετηρίας του Δημοτικού Σταδίου Φιλοθέης και έτρεξαν συμβολικά σε μια κούρσα 60 μέτρων, στα πλαίσια του διεθνούς meeting στίβου Filothei Women Gala.

«Με αφετηρία την πρόληψη, πάντα τερματίζουμε πιο υγιείς» δήλωσε η Έρικα Πρεζεράκου μετά τον αγώνα στο Queen.gr. «Ήταν μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία αυτή που πήρε ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» που διοργάνωσαν αυτήν την συμβολική κούρσα για να ευαισθητοποιηθούν όλες οι γυναίκες», συμπλήρωσε.

«Αυτός ο συμβολικός αγώνας που τρέξαμε ήταν το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να ανοίξουμε ένα δρόμο για τις γυναίκες που πρέπει να μάθουν να φροντίζουν τους εαυτούς τους και να γνωρίζουν πώς να δίνουν τη μάχη τους εναντίον του καρκίνου του μαστού. Πρέπει όλες να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να προστατεύσουμε την υγεία μας, να προσέχουμε, κάνοντας από μόνες μας ψηλάφηση, για να κρατήσουμε μακριά την ασθένεια» μας είπε η παρουσιάστρια του Mega, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, που έτρεξε χέρι-χέρι με την Έρρικα.

Η χρυσή ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, Σοφία Μπεκατώρου συμπλήρωσε: «Με τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύεται η αξία της πρόληψης και δη σε μια ασθένεια που είναι πια μάστιγα. Είμαι υπέρ της πρόληψης. Καλύτερα να γνωρίζεις, παρά να πανικοβάλλεσαι».

Στο Queen.gr μίλησε και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του '82 Άννα Βερούλη: «Ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό γεγονός. Οι αθλητές δεν σημαίνει ότι επειδή σταμάτησαν τον πρωταθλητισμό παύουν να ενδιαφέρονται για τα κοινά. Με πολλή χαρά δέχθηκα να τρέξω σήμερα για το Άλμα Ζωής, θέλοντας να δηλώσω κι εγώ με την παρουσία μου ότι η πρόληψη είναι αυτή που σώζει».

Εκτός από τον συμβολικό αγώνα «Άλμα Ζωής», διεξήχθησαν βέβαια και τα κανονικά αγωνίσματα του καταξιωμένου διεθνώς meeting που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης. Το Filothei Women Gala έκλεισε φέτος 12 χρόνια ιστορίας και είναι ένας αγώνας που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού είναι ο μοναδικός διεθνώς στον οποίο μετέχουν μόνο γυναίκες. Κατά καιρούς έχουν περάσει από το «κουκλίστικο» στάδιο της Φιλοθέης όλα τα μεγάλα ονόματα του στίβου, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες. Φέτος ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους η Ρωσίδα Ανγκούνοβα στα 100 μέτρα μετ' εμποδίων, η Βουλγάρα Βενελίνα Βένεβα στο ύψος και οι «δικές μας» Γωγώ Κοκλώνη (100μ.), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) και Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ). Η Έρικα Πρεζεράκου, παλιά αθλήτρια του επί κοντώ, έμεινε μέχρι το τέλος των αγώνων στο πλευρό της Νικόλ, εμψυχώνοντάς την σε κάθε της άλμα...