3 ασκήσεις για να κάψεις πολλές θερμίδες μέσα σε μόλις 30 λεπτά!

Ιωάννα Τζανή
3 ασκήσεις για να κάψεις πολλές θερμίδες μέσα σε μόλις 30 λεπτά!

Αυτές οι 30λεπτες προπονήσεις θα σε βοηθήσουν να χάσεις εύκολα και γρήγορα το περιττό λίπος.

Αν και υπάρχουν πολλά κίνητρα για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση πέρα από την καύση θερμίδων, υπάρχουν πολλές γυναίκες των οποίων ο βασικός στόχος είναι η απώλεια βάρους και λίπους.

Εάν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, το να βρεις ποιες ασκήσεις καίνε τις περισσότερες θερμίδες και να τις ενσωματώσεις στις προπονήσεις σου, είναι πολύ βοηθητικό.

cardio5

Αυτός είναι ο μύθος για την αερόβια γυμναστική που καταρρίπτεται

Εμείς έχουμε βρει τις 3 πιο αποτελεσματικές αερόβιες ασκήσεις για να πετύχεις όσο πιο γρήγορα γίνεται στον στόχο σου. Συγκεκριμένα, σε βοηθούν να κάψεις τουλάχιστον 500 θερμίδες μέσα σε μόλις 30 λεπτά, χάρη στην έντασή τους.


https://www.instagram.com/p/CWlPyOBIb5N/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κάθε μία από τις παρακάτω προπονήσεις είναι ιδανική για εσένα που θέλεις να έχεις άμεσα αποτελέσματα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις ώρες στο γυμναστήριο, καθώς μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα και στο σπίτι.

Διαλειμματική προπόνηση

Το τρέξιμο βρίσκεται σχεδόν πάντα στην κορυφή κάθε λίστας με θέμα «ποια άσκηση καίει τις περισσότερες θερμίδες» και είναι πολύ λογικό, αφού το γρήγορο τζόκινγκ σε βοηθά να κάψεις περίπου 700 θερμίδες σε μια ώρα.

Η personal trainer Taylor Ryan προτείνει ένα 30λεπτο διαλειμματικό πρόγραμμα υψηλής έντασης, το οποίο είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης - ακόμη και για εσένα που είσαι αρχάρια. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τρέχεις χαλαρά για τρία λεπτά, μετά όσο πιο γρήγορα μπορείς για τα επόμενα τρία λεπτά και αυτό να πηγαίνει εναλλάξ μέχρι να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα 30 λεπτά.

Tip: Εάν δε σου αρέσει ο διάδρομος ή δεν έχεις στο σπίτι σου, μη διστάσεις να βγεις έξω να τρέξεις.



Ανεβοκατέβα σκαλιά

Το καταλαβαίνω, το να ανεβοκατεβαίνεις σκαλιά δεν είναι και το αγαπημένο σου πράγμα στον κόσμο - γι' αυτό άλλωστε εφευρέθηκαν και τα ασανσέρ! Ωστόσο, 30 λεπτά διαλειμματικού ανεβοκατεβάσματος σκαλιών αρκούν για να κάψεις τουλάχιστον 500 θερμίδες, ακούγοντας ταυτόχρονα την αγαπημένη σου μουσική. Η ένταση που πρέπει να ακολουθήσεις είναι η ίδια με εκείνη της διαλειμματικής προπόνησης που σου προτείναμε παραπάνω.

Tip: Εάν δε σου αρέσει να ανεβοκατεβαίνεις σκαλιά, μπορείς να προμηθευτείς ένα ελλειπτικό.



Κάνε ποδήλατο

Πάρε ένα στατικό ποδήλατο και ξεκίνα το αερόβιο 30λεπτο πρόγραμμά σου από την άνεση του σαλονιού σου. Και σε αυτή την περίπτωση, ο ιδανικός τρόπος για να χάσεις όσο περισσότερες θερμίδες γίνεται, είναι να ακολουθήσεις τη διαλειμματική μέθοδο.

Tip: Εάν έχεις κανονικό ποδήλατο, μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νιώθεις συνεχώς κουρασμένη; 21 life hacks θα σε κάνουν να βρεις τη χαμένη σου ενέργεια

Πρέπει να τρως πριν ή μετά την προπόνηση; - Όλα όσα ισχύουν

Βάλε το τρέξιμο και τη διατροφή στη ζωή σου και χάσε βάρος σε χρόνο dt