Σήμερα ξεκινάω yoga! Φέτος θα φροντίσω πρώτα το σώμα και την ψυχή μου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Σήμερα ξεκινάω yoga! Φέτος θα φροντίσω πρώτα το σώμα και την ψυχή μου

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι! Ώρα να διώξεις το άγχος, την πίεση και ό,τι άλλο σε βαραίνει σε καθημερινή βάση.

Καλή χρονιά! Εύχομαι η πρώτη ημέρα του 2022 να σε βρίσκει υγιή, χαμογελαστή και με την παρέα των αγαπημένων σου προσώπων. Κακά τα ψέματα, η χρονιά που μας πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για όλους ωστόσο αποτελεί πια παρελθόν γι' αυτό εμείς οφείλουμε να κάνουμε σχέδια/στόχους/όνειρα για το νέο έτος. Δεν σου κρύβω ότι περίμενα πώς και πώς το τέλος του 2021 για να αφήσω πίσω μου ό,τι με ταλαιπώρησε τόσο ψυχικά αλλά και σωματικά.

Νέα χρονιά σημαίνει ώρα για αλλαγές! Η απόφαση που πήρα για το σώμα και την ψυχή μου

Λίγο πριν το τέλος του 2021, η πίεση, το άγχος και τα νεύρα αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας μου καθημερινότητας. Πολλές ήταν οι στιγμές που ξέσπασα σε λάθος ανθρώπους, στον εαυτό μου ή που απλά καταπίεσα τα συναισθήματά μου, βιώνοντας αργότερα τις συνέπειες.

Ένα ηλιόλουστο πρωινό στο γραφείο, η διευθύντριά μου (Kate σ'αγαπώ!) άρχισε να μου μιλά για την yoga και το πόσο πολύ πίστευε ότι θα με βοηθήσει. Εγώ φυσικά νόμιζα πως πρόκειται για αστειάκι της στιγμής ωστόσο εκείνη μιλούσε απόλυτα σοβαρά και συνέχισε να με παροτρύνει να την εντάξω άμεσα στο πρόγραμμά μου.

«Βρε λες να αξίζει τον κόπο;;», σκέφτηκα όμως κάτι με κράταγε πίσω αφού δεν είχα πιστέψει ακόμη στην ιδέα της yoga. Έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για το ζεν, το ικιγκάι καθώς και για τεχνικές απομάκρυνσεις του άγχους, ήταν απογοητευτικό ότι δεν είχα ακόμη καταφέρει να απομακρύνω τον αρνητισμό και την τοξικότητα από τη ζωή μου. Έπειτα από αρκετή σκέψη ήρθε επιτέλους η μεγάλη απόφαση. Άνοιξα το κινητό μου, έκανα έρευνα στο διαδίκτυο για yoga studios της πρωτεύουσας και έκλεισα asap την πρώτη μου συνεδρία. Στην τελική, καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες, δεν συμφωνείς;;

yoga4

Γιατί να βάλεις τη yoga στη ζωή σου- Όλα τα οφέλη

yoga8

1) Μείωση του άγχους και πρόληψη της κατάθλιψης

Πολλαπλές έρευνες αποδεικνύουν ότι η yoga έχει αντικαταθλιπτική δράση και μειώνει αισθητά τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, μίας από τις ορμόνες του στρες που επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται άμεσα με την κατάθλιψη. Δεν είναι τυχαίο ότι συνίσταται σε άτομα με κατάθλιψη να συνδυάσουν ψυχοθεραπεία με συνεδρίες yoga.

2) Καλύτερη εικόνα

Η yoga χτίζει την αυτεπίγνωσή σου, καθώς στρέφεις όλη σου την προσοχή στις ικανότητες και κινήσεις του σώματός σου στο παρόν. Σε βάθος χρόνου αποκτάς αισθητή αλλαγή στην εικόνα του σώματός σου ενώ παράλληλα ενισχύεις την αυτοεκτίμησή σου.

3) Ευλιγισία

Αν κάνεις δουλειά γραφείου και υποφέρεις από την καθιστική ζωή, ξεκίνα σήμερα κιόλας yoga. Αυξάνοντας σταδιακά την ευλιγισία σου θα απαλλαγείς από πόνους σε πλάτη, μέση και αυχένα.

4) Ενίσχυση της μυϊκής δύναμης

Οι ασκήσεις δύναμης σε συνδυασμό πάντα με την ισορροπία και την ευλυγισία σε προστατεύουν από πτώσεις και τραυματισμούς.

5) Καλύτερη ποιότητα ύπνου

Σύμφωνα με τους ειδικούς η yoga αυξάνει η έκκριση μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει την εναλλαγή ύπνου- εγρήγορσης. Την ίδια ώρα προλαμβάνει και αντιμετωπίζει συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, κάτι που σίγουρα βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα, συνεπώς να έχεις και καλύτερη διάθεση.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



irina shayk fitness routine

Fitness addict! Τι κάνει η Irina Shayk για να διατηρεί τις αναλογίες της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 fitness trends που θα βλέπεις παντού το 2022

Boxing lover! Το πρόγραμμα γυμναστικής της Adriana Lima είναι… για δυνατούς παίκτες