Βαρέθηκες το γυμναστήριο; 4 τρόποι για να μη χάσεις το ενδιαφέρον σου

Βαρέθηκες το γυμναστήριο; 4 τρόποι για να μη χάσεις το ενδιαφέρον σου

Οι καλύτερες ιδέες για να συνεχίσεις με όρεξη τη γυμναστική.

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό καλοκαίρι έχει ξεκινήσει την ώρα που αρκετές από εμάς έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους μπάνια στην παραλία. Η άσκηση σε συνδυασμό πάντα με σωστή διατροφή θα μας χαρίσουν την πιο fit εκδοχή του εαυτού μας και φυσικά το bikini body που επιθυμούσαμε.

Η αλήθεια είναι πως η εύρεση του κινήτρου για γυμναστική γίνεται συχνά δύσκολη υπόθεση αφού διαθέτουμε περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν σταματούν ποτέ, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις το σώμα σου στην τύχη του.

Λίγα λεπτά καθημερινά αρκούν για να δεις διαφορά στη διάθεση και την εμφάνισή σου. Αντιθέτως, μπορείς να συνεχίσεις με όρεξη τις προπονήσεις υιοθετώντας μερικές πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους fitness στόχους σου.

Τabata: Η 4λεπτη γυμναστική που θα μεταμορφώσει το σώμα σου

4 τρόποι για να συνεχίσεις με όρεξη την γυμναστική

1) Φτιάξε έναν χώρο προπόνησης στον οποίο θέλεις πραγματικά να είσαι

Βρες μια γωνιά του σπιτιού και μετέτρεψέ την στο προσωπικό σου γυμναστήριο. Τοποθέτησε στρώματα, κεριά, αναπαυτικά μαξιλάρια και επένδυσε σε μερικά όργανα γυμναστικής. Κάθε φορά που βαριέσαι να πας στο γυμναστήριο, κάνε ένα σύντομο πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι.

2) DIY πετσέτες spa

Γέμισε ένα μπολ με νερό και πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Μούλιασε κάθε πετσέτα στο μείγμα, στύψε το περιττό νερό, τύλιξε σε ρολό και τοποθέτησε τις πετσέτες σε ένα δοχείο. Βάλτε το δοχείο στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν χρησιμοποιήσεις τις DIY πετσέτες ευεξίας. Θα κάνουν την προπόνησή σου ακόμη πιο ευχάριστη και απολαυστική.

3) Δοκίμασε ένα πρόγραμμα ανταμοιβής

Μπορεί να σου ακούγεται αστείο ωστόσο είναι πολύ αποδοτικό. Επιβράβευσε τον εαυτό σου κάθε φορά που πετυχαίνεις ένα fitness στόχο. Για παράδειγμα αν γυμναστείς 5/7 ημέρες την εβδομάδα, κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα cheatmeal.

4) Κράτα ημερολόγιο προπονήσεων

Ένα αρχείο καταγραφής του πώς νιώθεις τις ημέρες που γυμνάζεσαι σε σύγκριση με τις ημέρες που δεν γυμνάζεσαι είναι ένα μεγάλο κίνητρο για να μη σταματήσεις την προσπάθεια. Αγόρασε ένα τετράδιο και σημείωνε τους στόχους σου, τα επιτεύγματά σου και κράτα αρχείο των προπονήσεών σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com