Ξέχνα τα βάρη! 5 ασκήσεις αρκούν για να έχεις δυνατό κορμό

Ξέχνα τα βάρη! 5 ασκήσεις αρκούν για να έχεις δυνατό κορμό

Η προπόνηση που θα γυμνάσει τους κοιλιακούς μύες και θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις την πιο fit εκδοχή του εαυτού σου.

Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείς υγιές το σώμα και το πνεύμα σου. Λίγα λεπτά καθημερινής γυμναστικής (οποιαδήποτε μορφή άσκησης σου αρέσει) αρκούν για να δεις ορατή διαφορά στο σώμα αλλά και την διάθεσή σου.

Τα βάρη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ανάπτυξη των μυών και αρκετές γυναίκες τα εντάσσουν στη fitness ρουτίνα τους. Εάν γυμνάζεσαι τακτικά στο σπίτι, αξίζει να επενδύσεις σε ένα σετ από αλτήρες, για να κάνεις ακόμη πιο αποτελεσματική την προπόνησή σου.

Το καλοκαίρι η περιοχή της κοιλιάς είναι πιο εκτεθειμένη από ποτέ αφού φοράμε συνεχώς κοντά μπλουζάκια και μαγιό. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γυμνάσεις τον κορμό και τους κοιλιακούς σου για να βγεις στην παραλία πιο fit από ποτέ.

Το πρόγραμμα γυμναστικής της Khloe Kardashian που την βοηθά να παραμένει σε φόρμα

Η προπόνηση των 5 ασκήσεων για δυνατό κορμό

Η Nicole McPherson, εκπαιδεύτρια Pilates και yoga (γνωστή για το κανάλι της στο YouTube Move with Nicole) έχει δημιουργήσει μια άκρως αποτελεσματική προπόνηση που αξίζει να δοκιμάσεις.

Το πρόγραμμα εκγύμνασης της Nicole έχει ποικιλία και περιλαμβάνει διάφορες ασκήσεις που δίνουν έμφαση στους κοιλιακούς. Μπορείς να εντάξεις τις πέντε ασκήσεις στην υπάρχουσα προπόνησή σου ή να τις δοκιμάσεις με τη μέθοδο AMRAP (πολλαπλών επαναλήψεων). Αν θες να ανεβάσεις το επίπεδο δυσκολίας μπορείς να τις κάνεις με ένα Κettlebell.

Δες το video που ακολουθεί για να πάρεις έμπνευση και να αντιγράψεις...

https://www.instagram.com/p/CdvGMNBvl3d

2 από τις καλύτερες ασκήσεις για δυνατό κορμό

1) Mountain climbers

Πάρε θέση για κάμψεις και άνοιξε ελαφρώς τα πέλματα. Φέρε το δεξί γόνατο προς το στήθος, επίστρεψε γρήγορα στην αρχική στάση και επανάλαβε με το αριστερό γόνατο. Συνέχισε κάνοντας εναλλαγές στα πόδια. Ξεκουράσου για 2-3 λεπτά και επανάλαβε όλη την προπόνηση 2 με 3 φορές ακόμα.

2) Push ups

Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για να δυναμώσεις τα χέρια σου. Κρατώντας τους αγκώνες σου κλειδωμένους επιτρέπεις στις ωμοπλάτες σου να πλησιάσουν μεταξύ τους και να πάει ο κορμός σου λίγο προς τα κάτω. Μένεις για μερικά δεύτερα και επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Επανέλαβε για 1-2 λεπτά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com