Νιώστε χαρούμενες και πάλι

Νιώστε χαρούμενες και πάλι

Αν εδώ και καιρό σας φταίνε τα πάντα και είστε κακοδιάθετες, ήρθε η ώρα να βάλετε λίγο γυμναστική στη ζωή σας.

Υπάρχουν κάποιες εβδομάδες του χρόνου (όπως αυτές που διανύουμε τώρα λίγο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές), που η διάθεση σας δε θέλει να φτιάξει με τίποτα. Όλα σας φταίνε και μοιάζει σαν να περνάτε μια μικρής διάρκειας και ελαφριάς μορφής κατάθλιψη. Υπάρχει όμως τρόπος να την αντιμετωπίσετε χωρίς να καταφύγετε σε αντικαταθλιπτικά.

Απλά προσθέστε δέκα λεπτά ημερησίως στο πρόγραμμά σας γυμναστική. Με τη γυμναστική θα αυξηθούν τα επίπεδα σεροτονίνης και νορεπινεφρίνης στον εγκέφαλό σας με αποτέλεσμα να νιώσετε καλύτερα. Μάλιστα έρευνες έχουν αποδείξει πως άνθρωποι που πάσχουν από κλινική κατάθλιψη μετά από τέσσερις μήνες που γυμνάζονταν (ποδηλασία, τρέξιμο, περπάτημα) για τριάντα λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα παρουσίασαν μεγαλύτερη βελτίωση στην ψυχική τους κατάσταση από εκείνους που έπαιρναν αντικαταθλιπτικά.

Ξεκινήστε, λοιπόν, να κάνετε αερόβιες ασκήσεις και squats (τα καθίσματα με άλμα πραγματικά θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας) και αν δεν θέλετε, υπό το φόβο της κοινωνικής σύγκρισης, μην πάτε στο γυμναστήριο. Αν μάλιστα επιθυμείτε ακόμη πιο γρήγορα και μεγαλύτερα αποτελέσματα, καλέστε και ένα φίλο να ασκηθείτε παρέα ή γυμναστείτε μετά μουσικής.