Το padel ήρθε για να μείνει και αυτά τα tips για αρχάριους θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις

Τσακιρίδου Χριστίνα
Το padel ήρθε για να μείνει και αυτά τα tips για αρχάριους θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις

Πώς θα βάλεις στη ρουτίνα σου το άθλημα για το οποίο μιλούν όλοι.

Το padel είναι ένα άθλημα που ακούμε ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως χτίζονται συνεχώς νέες εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα αφού οι fans του συγκεκριμένου sport αυξάνονται καθημερινά, κάνοντάς το, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο.

Το όνομά του έχει Ισπανική προέλευση και μεταφράζεται ως «κουπί», λόγω του σχήματος της ρακέτας. Πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα που μοιάζει αρκετά με το τένις, εκτός μικρών διαφορών στους κανόνες και φυσικά στη ρακέτα. Παίζεται συνήθως με τέσσερις παίκτες μοιρασμένους σε δυο ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ρακέτες είναι μικρότερες από εκείνες του τένις και το μπαλάκι αρκετά πιο ελαφρύ.

Οι παίκτες χτυπούν μια μπάλα με τη ρακέτα, με στόχο να την πάνε στο χλοοτάπητα του αντιπάλου τους. Η καταμέτρηση των πόντων γίνεται ακριβώς όπως στο τένις. Το padel εφευρέθηκε στο Μεξικό το 1969, έγινε ωστόσο άμεσα ευρέως γνωστό στη Σουηδία με αποτέλεσμα σε διάστημα 10 χρόνων να χτιστούν πολλά γήπεδα που συγκεντρώνουν πληθώρα παικτών.

Μήπως είναι καιρός να γυμνάσεις και τους πλάγιους κοιλιακούς; 4 ασκήσεις για να τα καταφέρεις εύκολα

5 tips για αρχάριους

1) Σωστή στάση σώματος

Στο padel, η ισορροπία του σώματος είναι πολύ σημαντική. Θα νιώσεις μεγάλη βελτίωση στα χτυπήματά σου όταν βάζεις δύναμη στα πόδια σου. Μερικοί άνθρωποι χάνουν την ισορροπία τους γέρνοντας πίσω όταν χτυπούν την μπάλα

2) Ο συμπαίκτης

Είναι πολύ βασικό οι συμπαίκτες να κινούνται μαζί στο γήπεδο (είτε μπροστά είτε πίσω) για να μην αφήνουν πολλά κενά τα οποία είναι εύκολο να εκμεταλλευτεί η αντίπαλη ομάδα.

3) Οι κινήσεις

Προσπάθησε να κάνεις σύντομες κινήσεις. Στο padel, υπάρχει λιγότερη απόσταση από τον αντίπαλό σου σε σχέση με άλλα αθλήματα ρακέτας, επομένως είναι σημαντικό να κάνεις σύντομες, γρήγορες κινήσεις.

4) Η bandeja

Δεν είναι ούτε επιθετικό ούτε αμυντικό σουτ. Αν μάθεις το συγκεκριμένο χτύπημα θα αναγκάσεις τον αντίπαλο να υποχωρήσει και να παίξει αμυντικά.

5) Nα είσαι ο εαυτός σου

Μόνο έτσι θα μάθεις το άθλημα και θα μπορέσεις να το αγαπήσεις.

Το δοκίμασα και έχω να σου πω: Η περσινή παραμονή Πρωτοχρονιάς ήταν ξεχωριστή αφού με βρήκε σε ένα γήπεδο padel στα νότια προάστια μαζί με το πρώην αγόρι μου και τον κολλητό του. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καθόλου καλή σχέση με το tennis και θεωρούσα απίθανο η πρώτη μου επαφή με το padel να είναι εύκολη. Κάπου εδώ ταιριάζει το «ποτέ μην λες ποτέ» αφού δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να παίξω και το διασκέδασα με την ψυχή μου.

Αν ψάχνεις τρόπους για να κάψεις θερμίδες, πίστεψέ με είναι ο πιο fun και αποτελεσματικός τρόπος εκγύμνασης. To padel ατατάσσεται στην αερόβια γυμναστική αφού γυμνάζει ταυτόχρονα χέρια, πόδια, κορμό, κοιλιακού και ωμοπλάτες.

Πηγή κεντρικής: gretepaia