Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς σύμφωνα με τους ειδικούς

Τσακιρίδου Χριστίνα
Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς σύμφωνα με τους ειδικούς

Η απάντηση δεν είναι σίγουρα αυτό που περίμενες να διαβάσεις.

Η καθημερινή άσκηση είναι αναμφίβολα ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείσαι σε φόρμα, να καις θερμίδες και να έχεις βέλτιστα επίπεδα ευεξίας. Η κίνηση οποιουδήποτε είδους είναι ευεργετική για το σώμα αλλά και το πνεύμα αφού μας αποφορτίζει και μας βοηθά να εκτονωθούμε μετά από μια κουραστική ημέρα.

Η ολιστική διατροφολόγος και ιδρύτρια της Soul Wellness Method, Shauna Faulisi μίλησε στο Poosh.com και μοιράστηκε μερικά χρήσιμα tips που θα κάνουν τη fitness ρουτίνα σου πολύ πιο αποδοτική.

«Λατρεύω την πρωινή προπόνηση!», αναφέρει η ειδικός.

«Δίνει ώθηση και κίνητρο για την υπόλοιπη ημέρα και ενεργοποιεί την ντοπαμίνη, η οποία βοηθά να νιώθεις παραγωγική. Η πρωινή προπόνηση συνοδεύεται από μια πληθώρα πλεονεκτημάτων όπως η δημιουργικότητα και η συγκέντρωση», συμπληρώνει η Faulisi.

Η καλύτερη ώρα για γυμναστική σύμφωνα με τους ειδικούς

Μέχρι σήμερα επικρατούσε η άποψη πως η πρωινή γυμναστική είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις αν στοχεύεις σε απώλεια βάρους. Αρκετοί γυμναστές και personal trainers τονίζουν πως μπορείς να επιτύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, ανεξάρτητα από την ώρα της προπόνησής σου.

«Η καθεμία από εμάς είναι μοναδική και έχουμε διαφορετικές ώρες της ημέρας που νιώθουμε ότι έχουμε την περισσότερη ενέργεια. Εμένα μου αρέσει περισσότερο η πρωινή προπόνηση γιατί μου φτιάχνει τη διάθεση. Αισθάνομαι καταπληκτικά, ο εγκέφαλός μου είναι καθαρός και τείνω να παίρνω αποφάσεις που εξυπηρετούν τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους μου», τονίζει η Shauna Faulisi.

kim_gymnastiki.jpg

@kimkardashian

«Εάν η βραδινή προπόνηση δεν διαταράσσει τη ρουτίνα του ύπνου σου, μπορείς να δοκιμάσεις να γυμνάζεσαι τις απογευματινές ώρες. Οι προπονήσεις υψηλότερης έντασης αυξάνουν την απελευθέρωση ορμονών του στρες όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη με αποτέλεσμα να νιώθεις υπερένταση την ώρα που ξαπλώνεις».

Μήπως είναι καιρός να γυμνάσεις και τους πλάγιους κοιλιακούς; 4 ασκήσεις για να τα καταφέρεις εύκολα

«Η αύξηση του καρδιακού παλμού κοντά στην ώρα του ύπνου δεν είναι ό,τι καλύτερο αν θες να κοιμηθείς ήρεμη γι' αυτό προσπάθησε να δώσεις στο σώμα σου αρκετό χρόνο για να χαλαρώσει μετά την προπόνηση. Φρόντισε η τελευταία σου προπόνηση να είναι το λιγότερο 3 ώρες πριν κοιμηθείς», υποστηρίζει η ειδικός.

Η μεγάλη αλήθεια: Η καλύτερη στιγμή για προπόνηση είναι κάθε φορά που νιώθεις το σώμα σου έτοιμο να το κάνει με όρεξη.

Πηγή κεντρικής: pexels.com