Πόσες μέρες μετά την ανάρρωση από τον κορονοϊό μπορείς να ξεκινήσεις και πάλι τη γυμναστική

Μαρία Ροδίτη
Πόσες μέρες μετά την ανάρρωση από τον κορονοϊό μπορείς να ξεκινήσεις και πάλι τη γυμναστική

«Άκουσε» το σώμα σου και πάρε τον χρόνο σου μέχρι να επιστρέψεις στην προπόνησή σου μετά τον κορονοϊό.

Από ό,τι φαίνεται ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει. Καθημερινά πολύς κόσμος νοσεί κι αν κι εσύ βρίσκεσαι σε αυτήν την κατάσταση, σου εύχομαι περαστικά. Όλα θα πάνε καλά και δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Ούτε και να κουράζεσαι, φυσικά.

Σε αυτήν τη φάση που έχεις πυρετό, (ίσως) έλλειψη γεύσης και όσφρησης, αλλά και πολλή πολλή κόπωση, χρειάζεσαι ξεκούραση. Στο λέω και εγώ που πρόσφατα νόσησα και ήθελα μόνο να είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι κοιτώντας το ταβάνι από τον πόνο στα πλευρά μου. Και, βέβαια, δεν χρειάζεται με το που αναρρώσεις κι έχεις την ευκαιρία- επιτέλους- να βγεις στον έξω κόσμο να τρέξεις για προπόνηση. Chill και όλα θα γίνουν στον χρόνο τους. Ο οργανισμός χρειάζεται τον χρόνο του για να πάρει τα πάνω του.

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς σύμφωνα με τους ειδικούς

Πότε μπορείς να επιστρέψεις στην άθληση μετά τη νόσηση από Covid

Και τι εννοούμε να πάρεις τον χρόνο σου πριν ξεκινήσεις ξανά να βάζεις σε εφαρμογή το fitness plan σου; Να μείνεις τουλάχιστον 10 μέρες στο σπίτι για ξεκούραση από τη μέρα που θα διαγνωστείς θετική στον Covid-19, και αφότου περάσει μια εβδομάδα από το αρνητικό τεστ σου να ξεκινήσεις και πάλι να γυμνάζεσαι. Όχι νωρίτερα! Και όχι υπερβολές.

yoga.jpg

Αφού, λοιπόν, είσαι καλά και έχεις αναρρώσει από τον κορονοϊό θα ξεκινήσεις χαλαρή γυμναστική και όχι έντονη, με διατάσεις, γιόγκα ή περπάτημα. Μόνο όταν αρχίσεις να αισθάνεσαι πιο δυνατή θα αρχίσεις και την πιο έντονη γυμναστική. Δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου. Θα το καταλάβεις και μόνη σου, άλλωστε, διότι στην πρώτη προπόνηση θα αισθανθείς κάπως περιορισμένες τις δυνάμεις σου, πράγμα απολύτως φυσιολογικό.

Τα πιο χρήσιμα tips για να επιστρέψεις ομαλά στην προπόνησή σου μετά τον Covid-19

Για να επιστρέψεις ομαλά στη fitness routine σου και να είσαι πιο δυνατή από ποτέ ακολούθησε τα παρακάτω tips!

Ξεκίνησε με ασκήσεις χαμηλής έντασης

Μη συγκρίνεις την ανάρρωσή σου με κανενός άλλου. Ο κάθε άνθρωπος περνά διαφορετικά τον κορονοϊό και αυτό πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Γι’ αυτό επίστρεψε στη γυμναστική σου cool και χαλαρή και σιγά σιγά θα βρεις τους ρυθμούς σου.

Όσο αντέχεις

Όταν αρχίσεις σιγά-σιγά να κάνεις πιο δυναμικές ασκήσεις, φρόντισε… να μην το παρακάνεις. Δεν πρέπει να υπερβείς τις δυνάμεις σου, αλλά να «ακούς» το σώμα σου.