Πώς θα γυμναστείς ευχάριστα έξω από το σπίτι τώρα που έχει ζέστη

Πώς θα γυμναστείς ευχάριστα έξω από το σπίτι τώρα που έχει ζέστη

Οι πιο ευχάριστοι τρόποι για να κάψεις θερμίδες.

Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι η ζέστη είναι ανυπόφορη και το γυμναστήριο (που διαθέτει κλιματισμό) μοιάζει σαν όαση. Αυτό που αρκετές από εμάς αγνοούν είναι πως η άσκηση σε εξωτερικό χώρο έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Μια βόλτα στη φύση μπορεί να βελτιώσει αισθητά τη διάθεση, τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη, την προσοχή, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Advances.

Πώς θα γυμναστείς ευχάριστα έξω από το σπίτι

1) Κάνε μια βόλτα στη φύση

Φόρεσε τα αθλητικά σου παπούτσια, βγες έξω και κάνε μερικά βήματα στη φύση. Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης (χαμηλής έντασης) και έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Έρευνα που έγινε σε άτομα με χρόνιο στρες απέδειξε πως όσοι περπατούσαν σε εξωτερικούς χώρους για 40 λεπτά, μείωσαν τα επίπεδα κορτιζόλης περισσότερο από εκείνους που έκαναν το ίδιο σε διάδρομο.

2) Μέτρα τα αστέρια

Ναι, καλά διάβασες. Η παρατήρηση των αστεριών είναι μία από εκείνες τις υποτιμημένες υπαίθριες δραστηριότητες που στην πραγματικότητα έχει πολλά να σου προσφέρει: Είναι δωρεάν, μπορεί να γίνει παντού και να σε χαλαρώσει σε χρόνο Dt.

3) Βγες στην πόλη με το ποδήλατο

Εάν θες να συνδυάσεις την άσκηση χαμηλής έντασης με ποιοτικό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, βάλε την ποδηλασία στη ζωή σου. Το ποδήλατο είναι μια πολύ καλή άσκηση που γυμνάζει τα πόδια, σε βοηθά να κάψεις θερμίδες και να εισπνεύσεις καθαρό οξυγόνο.

4) Κάνε τον κήπο σου πάρκο

Επένδυσε σε μια μπάλα ή ρακέτες για να παίζεις ανέμελα στον κήπο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Για να κάψεις λίπος πριν την παραλία βάλε στη ρουτίνα σου 4 μόνο δραστηριότητες

5) Παίξε ποδόσφαιρο

Με μπάλα ή ό,τι άλλο έχεις εύκαιρο (π.χ. έναν σάκο). Δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις για να παίξεις ποδόσφαιρο ενώ μέσα σε μια ώρα μπορείς να κάψεις αρκετές θερμίδες.

6) Δοκίμασε νέες δραστηριότητες όπως το sup

Το Stand Up Paddle, γνωστό και ως Sup έχει γίνει η νέα αγαπημένη outdoor καλοκαιρινή δραστηριότητα μικρών και μεγάλων. Το κόστος της σανίδας δεν είναι τόσο μεγάλο μπορείς ωστόσο να την νοικιάσεις για λίγες ώρες σε παραλίες με watersports.

Το sup είναι μια πολύ καλή γυμναστική αφού ενδυναμώνει τους μυς του κορμού, σε βοηθά να κάψεις θερμίδες, να γυμνάσεις τα χέρια και παράλληλα να αποκτήσεις τροπικό μαύρισμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com