Ο έξυπνος τρόπος για να υπολογίσεις πόσα βήματα πρέπει να κάνεις για να χάσεις βάρος περπατώντας

Ο έξυπνος τρόπος για να υπολογίσεις πόσα βήματα πρέπει να κάνεις για να χάσεις βάρος περπατώντας
Pexels

Αν η καύση θερμίδων είναι ο στόχος σου, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να υπολογίσεις πόσα βήματα θα πρέπει να περπατήσεις για να χάσεις βάρος.

Το περπάτημα για την απώλεια βάρους είναι μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά αν δεν σου αρέσει να πηγαίνεις στο γυμναστήριο ή αν νιώθεις ότι δεν έχειςχρόνο. Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα έξυπνο εργαλείο για να μάθεις ακριβώς πόσο δρόμο πρέπει να περπατήσεις για να χάσεις βάρος.

Το να ξεκινήσεις ένα «ταξίδι» απώλειας βάρους όταν εργάζεσαι από τις 9 έως τις 5 μπορεί να είναι τρομακτικό -ειδικά αν περνάς μεγάλο μέρος του χρόνου καθισμένησε ένα γραφείο. Το να βρεις χρόνο για να πας στο γυμναστήριο ή να προσαρμόσεις πλήρως τη διατροφή σου μπορεί να είναι δύσκολο όταν όλοι ζούμε τόσο πολυάσχολες ζωές.

Μήπως βλέπεις συχνά στον ύπνο σου ότι αργείς; Να τί μπορεί να συμβαίνει με την υγεία σου

Υπάρχει όμως μια δραστηριότητα που οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε εύκολα να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας: Το περπάτημα. Είναι μια εύκολη, δωρεάν και χαμηλής όχλησης μορφή άσκησης που είναι ιδανική για την απώλεια βάρους. Το περπάτημα μερικές φορές παραβλέπεται ως μορφή άσκησης, αλλά το NHSαναφέρει ότι το περπάτημα μπορεί «να σας βοηθήσει να αναπτύξετε αντοχή, να κάψετε τις περιττές θερμίδες και να κάνετε την καρδιά σας πιο υγιή».

Ωστόσο, δεν μπορείς να τα επιτύχεις αυτά κάνοντας απλώς μια βόλτα στα μαγαζιά. Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός ζωηρού περιπάτου και μιας βόλτας - και πρέπει επίσης να περπατήσεις μια συγκεκριμένη απόσταση για να αρχίσεις να αισθάνεσαι κάποιο όφελος. Αλλά από πού μπορείς να ξεκινήσεις;

Ευτυχώς, ένα έξυπνο εργαλείο έχει κατασκευαστεί προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να υπολογίσουν ακριβώς πόσες θερμίδες καίνε κατά τη διάρκεια των περιπάτων τους. Αν η καύση θερμίδων είναι ο στόχος σου, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να υπολογίσεις πόσα βήματα θα πρέπει να περπατήσεις για να χάσεις βάρος. Ο υπολογιστής θερμίδων περπατήματος, που δημιουργήθηκε για την OmniCalculator, είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για να υπολογίσεις πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια των περιπάτων μας.

Λαμβάνει δεδομένα όπως το βάρος του χρήστη, την απόσταση που περπάτησε και ποιος ήταν ο ρυθμός του- και τα αναλύει για να υπολογίσει τις θερμίδες που κάηκαν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Για παράδειγμα, αν κάποιος περπατούσε τα συνιστώμενα 4.000 βήματα σε επίπεδη επιφάνεια, με μέσο ρυθμό 5km/h - θα έκαιγε 131,5 θερμίδες.

Στην περιγραφή της αριθμομηχανής αναφέρεται: «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την αριθμομηχανή με δύο τρόπους: είτε για να υπολογίσετε την απώλεια θερμίδων στον διάδρομο είτε τις θερμίδες που καίγονται με περπάτημα (για παράδειγμα, όταν βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας). Καθώς η αριθμομηχανή λαμβάνει υπόψη την κλίση της επιφάνειας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβές».

Πόση απόσταση πρέπει να περπατάς για να χάσεις βάρος; Τα στοιχεία δείχνουν ότι θα πρέπει να θέτεις ως στόχο τα 7.500 έως 8.000 βήματα την ημέρα.

Σύμφωνα με το Omni Calculator, ο μέσος άνθρωπος καίει περίπου 200 έως 500 θερμίδες την ώρα από το περπάτημα - αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή για να το διαπιστώσεις. Ο ειδικοί συνιστούν να είμαστε δραστήριοι για 150 λεπτά την εβδομάδα και αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, να στοχεύουμε στην απώλεια 0,5 έως 1 κιλού την εβδομάδα.

IMG_4692.jpeg