Σπιτικά βαράκια γυμναστικής

Σπιτικά βαράκια γυμναστικής

Αντί να τρέχετε στα γυμναστήρια και να ξοδεύετε λεφτά, φτιάξτε τα δικά σας βαράκια για DIY άσκηση στο σπίτι.

Το να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα άσκησης μέσα στο σπίτι σας δεν είναι κάτι δύσκολο ή ακατόρθωτο. Το μόνο που χρειάζεται είναι αποφασιστικότητα και λίγη φαντασία.

Οργανώστε ένα πρόγραμμα ασκήσεων με βάρη, χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι σας, παίρνοντας ιδέες από την λίστα που σας παραθέτουμε παρακάτω.

•Κουβάδες: Οι κουβάδες είναι μια εξαιρετική επιλογή, μιας και έχουν χερούλι για ευκολότερη χρήση και μπορείτε να τους γεμίσετε με όσο νερό θέλετε, ακριβώς σαν να επιλέγατε βαράκια συγκεκριμένου βάρους. Μπορείτε να τους συνδυάσετε με steps σε σκαλοπάτια και με βαθιά καθίσματα.
•Μπουκάλια γάλακτος: Αγοράστε γάλα που μπαίνει σε μπουκάλι με χειρολαβή και όταν αδειάσει γεμίστε το με 2 λίτρα νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα «βαράκια» σε κάμψεις και για κυρτώσεις των χεριών πάνω από το κεφάλι.
•Σακούλες με ψώνια: Ένας εναλλακτικός τρόπος ανακύκλωσης των πλαστικών σακουλών. Γεμίστε τις τσάντες με όσα πράγματα θέλετε μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό βάρος και χρησιμοποιήστε τις όπως ακριβώς και τους κουβάδες. Προσέξτε μόνο να μην τις παραγεμίσετε και σκιστούν κατά την άσκηση.
•Σακίδιο πλάτης: Τα σακίδια πλάτης είναι φτιαγμένα για να κουβαλούν βάρη, γι' αυτό και θα σας βοηθήσουν εξαιρετικά με τις ασκήσεις σας. Γεμίστε τα με διάφορα πράγματα μέχρι να φτάσουν το επιθυμητό βάρος, φορέστε τα σφιχτά στην πλάτη και ανεβοκατεβείτε σκάλες, κάντε steps και βαθιά καθίσματα.
•Τούβλα: Μπορείτε να πάρετε ολόκληρα τούβλα ή να τα σπάσετε στη μέση για να μοιράσετε το βάρος και να τα χρησιμοποιήσετε για πλευρικές ασκήσεις, πους-απς και άλλες χρήσεις αλτήρων.