Δοκιμάσαμε πρώτοι την Unnata® Aerial yoga και σας την παρουσιάζουμε

Δοκιμάσαμε πρώτοι την Unnata® Aerial yoga και σας την παρουσιάζουμε

Εσείς θα τολμούσατε να κρεμαστείτε;

Τι κάνουν δύο φίλες όταν έχουν συνάχι, πρησμένες αμυγδαλές και το θερμόμετρο δείχνει αισίως τους 37° C; Εάν νομίζετε πως κάθονται κάτω από τα παπλώματα χαζεύοντας τις μεσημεριανές εκπομπές κάνετε λάθος. Αντίθετα, φορούν τις αθλητικές τους φόρμες, πιάνουν τα μαλλιά τους σε ψηλή αλογοουρά και κατευθύνονται προς το Μουσείο της Ακρόπολης και πιο συγκεκριμένα στο στενό της οδού Καλλισπέρη στο νούμερο 11.

Ταλαιπωρημένες από τον πυρετό και τη φθινοπωρινή γρίπη, αποφασίσαμε με την έτερη συντάκτρια και φίλη Ελευθερία Ιωαννίδου να αφήσουμε στην άκρη τα σιρόπια και τα χάπια που μας φόρτωσαν οι μαμάδες και να δοκιμάσουμε την τύχη μας με την Unnata® Aerial yoga που διδάσκεται απoκλειστικά και μόνο στο Swatha Yoga Center.

Η Tanya Popovich και ο Βαγγέλης μας υποδέχτηκαν με ζεστό αρωματικό τσάι, η χαριτωμένη σκυλίτσα Κάλι μας τρέλανε με τα νάζια της και το μάθημα λίγα λεπτά αργότερα μας χάρισε μία μοναδική εμπειρία από αυτές που επιστρέφεις για να ξαναζήσεις. Πολύχρωμες αιώρες που κρέμονται ομοιόμορφα από το ταβάνι, μερικές ινδικές θεόητες να διακοσμούν τους τοίχους και μία ζεστή ενέργεια που κάνει ακόμα και τον πιο δύσπιστο επισκέπτη να βγάλει τα παπούτσια του και να δοκιμάσει την τύχη του.

Τι είναι όμως η Unnata® Aerial yoga; Η δασκάλα μας, Tanya, μας εξηγεί πως πρόκειται για ένα μοναδικό πρόγραμμα που συνδυάζει την παραδοσιακή γιόγκα με διασκεδαστικά ακροβατικά στον αέρα. Χρησιμοποιώντας το βάρος μας και παίζοντας με τη βαρύτητα επιτυγχάνουμε εκγύμναση όλων των μυών, ενδυνάμωση του σώματος, ενώ παράλληλα διερευνούμε την τρίτη διάσταση μέσω της κίνησης με έναν τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει.

Tώρα θα μας πείτε πως τα ακροβατικά με σκοινιά στον αέρα και κωλοτούμπες είναι για το τσίρκο και τους σαλτιμπάγκους, αλλά εμείς σας έχουμε την απάντηση έτοιμη. Αφού τα καταφέραμε εμείς να κρεμαστούμε σαν επίδοξες ακροβάτριες από τις πολυμορφικές αιώρες και όχι μόνο δε σπάσαμε το κεφάλι μας όπως φοβόμασταν, αλλά αντίθετα βρεθήκαμε να στροβιλιζόμαστε με στιλ και ρυθμό μαζί με την υπόλοιπη τάξη από τα πρώτα λεπτά του μαθήματος, γιατί όχι και εσείς.

Τεντωθήκαμε, σκύψαμε, σηκώσαμε το ένα πόδι, μετά το άλλο, ύστερα και τα δύο, κάναμε τούμπες σα μικρά παιδιά, βρεθήκαμε με το κεφάλι να κοιτάει το πάτωμα θυμίζοντας μαϊμουδίτσες και πάνω απ' όλα αισθανθήκαμε κάθε μυ του κορμιού μας να γυμνάζεται.

Μετά από τη μοναδική εμπειρία που μας χάρισε η Tanya και η ομάδα της όχι μόνο υποσχεθήκαμε να συμμετέχουμε σε ένα "kirtan", μία από τις πιο παλιές μουσικές παραδόσεις που λαμβάνουν χώρα στο Swatha Yoga Center, αλλά μπήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε με την πρώτη ευκαιρία τις vegan λιχουδιές που ετοιμάζουν τα παιδιά και φυσικά ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα.

Εάν θέλετε και εσείς να αιωρηθείτε κάνοντας Unnata® Aerial yoga και έχετε τη διάθεση να δοκιμάσετε όλα τα είδη γιόγκα που διδάσκονται στο Swatha Yoga Center, περάστε το Σάββατο 12 Νοεμρίου από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 19.30 και παρακολουθήστε δωρεάν τα μαθήματα της αρεσκείας σας.

Εμείς θα είμαστε εκεί!