Τα πλεονεκτήματα της 15λεπτης άσκησης

Γωγώ Φούντα
Τα πλεονεκτήματα της 15λεπτης άσκησης

Τα 15 λεπτά που θα τονώσουν τον οργανισμό και την υγεία σας!

Αν πιστεύετε ότι όσο περισσότερη ώρα κάνετε γυμναστική τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε, μία νέα έρευνα έρχεται να σας διαψεύσει. Συγκεκριμένα, με 15 μόλις λεπτά καθημερινής άσκησης μπορείτε αφενός να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και αλλά και την ποιότητα της ζωής σας. Παρακάτω, σας έχουμε μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα της καθημερινής 15λεπτης άσκησης.

1)Καίτε περισσότερες θερμίδες
Σύμφωνα με έρευνες, όταν κάνετε λίγων λεπτών άσκηση αλλά συνδυάζετε πολλές μαζί, τότε και το σώμα σας τονώνεται περισσότερο αλλά και ο μεταβολισμός εξακολουθεί να δουλεύει για περισσότερη ώρα αφού τελειώσετε την εκγύμνασή ασς.

2)Παραμένετε νέες
Το σώμα μετά την ηλικία των 20 αρχίζει και χάνει ένα μέρος των μυών του, οι οποίοι βοηθούν στον μεταβολισμό. Έτσι, με μόνο 15 λεπτά άσκησης την μέρα βοηθάτε τους μύες σας να διατηρηθούν και με τη σειρά τους αυτοί σας κρατούν σε φόρμα.

3) Μπαίνετε στα στενά σας ρούχα
Αποδεδειγμένα, 1% λίπος είναι πολύ πιο επιβαρυντικό από 1% μυών στο σώμα παρόλο που μιλάμε για την ίδια ακριβώς ποσότητα και φυσικά το λίπος είναι αυτό που μας παχαίνει. Αν λοιπόν θέλετε να φοράτε skinny jeans δεν έχετε παρά να εκμεταλλευτείτε το 15λεπτο.

4) Κοιμάστε καλύτερα
Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που γυμνάζονται έχουν την τάση να κοιμούνται και καλύτερα και περισσότερο. Επιπλέον, τους είναι πολύ πιο εύκολο να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί καθώς επίσης και να τους πάρει ο ύπνος το βράδυ χωρίς το κλασικό «στριφογύρισμα».

5) Αποφεύγετε τα εμφράγματα
Η γυμναστική δυναμώνει τους μύες, κατά συνέπεια και το σημαντικότερο του ανθρώπινου σώματος , την καρδιά. Σύμφωνα με έρευνες τα άτομα που γυμνάζονται έστω και τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν πολύ χαμηλότερη πίεση και άρα μικρότερες πιθανότητες για καρδιακά επεισόδια.

6) Προστατεύστε από το διαβήτη
Οι μύες μπορούν να λειτουργήσουν σαν φάρμακο για τον οργανισμό. Με την τόνωσή τους, αυξάνεται η έκκριση ινσουλίνης. Ακόμα και τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη μπορούν να επωφεληθούν από την άσκηση. Σύμφωνα με έρευνες, άντρες και γυναίκες που υποφέρουν από διαβήτη τύπου 2, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα τους και να βελτιώσουν την κατάστασή τους.

7) Προλαμβάνετε τον καρκίνο
Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που γυμνάζονται τρεις φορές την εβδομάδα, προστατεύουν τα κύτταρά τους με αποτέλεσμα αυτά να καταστρέφονται με πιο αργούς ρυθμούς. Επίσης οι γυναίκες προστατεύονται και από τον καρκίνο του στήθους.