Μπαίνει Σεπτέμβρης και πας γραφείο; 4 αλλαγές που κάνουν τη μετάβαση στην πόλη... υπέροχη!

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μπαίνει Σεπτέμβρης και πας γραφείο; 4 αλλαγές που κάνουν τη μετάβαση στην πόλη... υπέροχη!

Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη με την επιστροφή σου στην Αθήνα. 

Επιστροφή στην καθημερινότητα, επιστροφή στο σπίτι. Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν για τους περισσότερους και τώρα η προσαρμογή στην παλιά ρουτίνα «σπίτι-γραφείο» είναι δύσκολη. Εκεί που βρισκόσουν σε μια παραλία, έπινες τα cocktail σου και απολάμβανες τον ήλιο και τη θάλασσα στο έπακρο, τώρα καλείσαι να ανοίξεις την πόρτα τους σπιτιού σου και να κλείσεις μέσα όλες τις όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές του καλοκαιριού. Δύσκολο ε;

Και μπορεί τυπικά ο Σεπτέμβρης να είναι ο πρώτος φθινοπωρινός μήνας, στην Ελλάδα όμως έχουμε την πολυτέλεια να κρατάμε λίγο ήλιο ακόμα...

Πριν αρχίζεις να απογοητεύεσαι για το τέλος των διακοπών, θυμήσου πως υπάρχει πολλές αφορμές για να ζεις λίγο ακόμα το καλοκαίρι σου. Μπορεί να σε παρηγορεί το γεγονός ότι έχεις ακόμη πολλά Σαββατοκύριακα για μικρές αποδράσεις όμως υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι που μπορούν να σε κάνουν να δεις την επιστροφή σου στην πόλη με θετικό πρόσημο.

6 πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν σου πριν βάλεις νέους επαγγελματικούς στόχους

Πριν αρχίσεις να γκρινιάζεις (ναι, πάντα λέμε πως θέλουμε λίγες διακοπές ακόμα) σου έχω 5 πράγματα που μπορείς να εφαρμόσεις asap ώστε να κάνεις την επιστροφή σου, απλά υπέροχη!

1. Βάλε τη φύση στην καθημερινότητά σου και επικεντρώσου στις αισθήσεις σου

Γνωρίζεις ήδη ότι το να βγαίνει έξω και να μην κάθεσαι σπίτι βοηθά στην ψυχολογία σου. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι και μέσα στη φύση. Καθώς επιστρέφεις από διακοπές, μια βόλτα μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σου και να μην πάρεις τόσο κατάκαρδα την αλλαγή.

2. Θέσε έναν νέο στόχο για τον εαυτό σου

tilergasia2

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των νέων στόχων και των αλλαγών. Μπορεί να φαίνεται μελαγχολικό όμως αν το καλοσκεφτείς είναι η εποχή των νέων ευκαιριών, των όμορφων αλλαγών και των στόχων. Νέα δουλειά, νέες προοπτικές, καινούριο σπίτι, νέοι φίλοι, νέο περιβάλλον, αλλαγές στα θέλω σου, είναι μερικά από αυτά που μπορείς να θέσεις στον εαυτό σου και να τα πετύχεις.

3.Ξεκινά ένα πρόγραμμα που σε κάνει να νιώθεις όμορφα

Είτε μιλάμε για ένα πρόγραμμα γυμναστικής, είτε για ένα πρόγραμμα που θέλεις να ακολουθήσεις σε καθημερινή βάση, το να ξεκινάς τη σεζόν με διάθεση οργάνωσης είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση. Μπορεί τα κιλά των διακοπών να σε έχουν αγχώσει, όμως θέτοντας στον εαυτό σου ένα νέο πρόγραμμα (γυμναστικής, διατροφής, ωραρίου) μπορεί να σε κάνει και πάλι happy!

yoga

4. Άλλαξε το περιβάλλον όπου ζεις

Είτε δουλεύεις από το σπίτι, είτε όχι, μια αλλαγή στο σπίτι σου είναι η ιδανική λύση για να βρεις και πάλι το χαμόγελό σου! Η ευημερία μας εξαρτάται κατά πολύ από το περιβάλλον που ζούμε και ν΄ αναπνέουμε. Ξέχνα τα μουντά χρώματα (από τώρα τουλάχιστον) και προσπάθησε να βάλεις φως μέσα στον προσωπικό σου χώρο. Δημιούργησε μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και καθαρότητας ώστε να γεμίζει θετικότητα την ψυχή και τα μάτια σου!

Μια diy κατασκευή ίσως σε κάνει να θέλεις εδώ και τώρα να ανανεώσεις το σαλόνι σου.