Bad mood days; 5 τρόποι να το ξεπεράσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Bad mood days; 5 τρόποι να το ξεπεράσεις

Δεν είναι όλες οι μέρες χαρούμενες και αισιόδοξες.

Υπάρχουν κάποιες μέρες που ενώ νιώθεις πλήρης και πολύ ευτυχισμένη και ευχαριστημένη με τη ζωή σου, κάτι πάει λάθος. Έχεις ένα άσχημο προαίσθημα, όλα είναι μαύρα και νιώθεις πάρα πολύ άσχημα. Συμβαίνει σε όλους και όχι μόνο μία φορά στη ζωή. Είναι λογικό πως δεν μπορείς να είσαι κάθε μέρα μέσα στη τρελή χαρά, ούτε να μην υπολογίζεις τις αναποδιές που έρχονται και σε παίρνουν από κάτω.

Είναι λογικό να έχεις αυτά τα συναισθήματα κάποιες μέρες και κανένας δεν σε κατηγορεί. Είναι κάτι που μπορείς να το αλλάξεις -αν το θέλεις- κι έχουμε πέντε τρόπους να σε βοηθήσουν.

Πήγαινε μία βόλτα

Όταν κυριαρχεί αυτό το bad mood, το μόνο που θέλεις στην καλύτερη είναι καθίσεις σπίτι, κουλουριασμένη στον καναπέ σου με μια κουβερτούλα, κλειστά φώτα και απόλυτη ησυχία στο σπίτι. Λογικά θα σε πάρει ο ύπνος, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αν δεν θέλεις να κάνεις απολύτως τίποτα.

pexels sebastian voortman 663437

Αν από την άλλη θέλεις κάπως να «ξεσπάσεις» και να διώξεις αυτό το αρνητικό vibe βγες απλά για μια βόλτα. Δεν ξέρουμε αν είναι ο καθαρός αέρας, η φυσική κίνηση, η αίσθηση του ήλιου στο πρόσωπό σου ή ο συνδυασμός όλων, αλλά ό, τι και να είναι λειτουργεί περίφημα.

Κράτα ημερολόγιο

Η έκφραση «αγαπημένο μου ημερολόγιο» μπορεί να σου ακούγεται παιδική και αρκετά αστεία, όμως το ημερολόγιο είναι ένας τρόπος να βγάλεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις μέσα σου και να νιώσεις καλύτερα.

Γράφοντας, δίνεις στον εαυτό σου τον χρόνο που πραγματικά χρειάζεται για να αφομοιώσει τα αρνητικά συναισθήματα και να τα εκφράσει μετά γραπτώς προκειμένου να τα αποβάλλει.

Πώς θα αυξήσεις τις feel good ορμόνες σου;

Κάνε διαλογισμό

Όταν βρίσκεσαι σε κακή διάθεση, είναι πολύ εύκολο να επιτρέψεις στο μυαλό σου να δεχτεί τις αρνητικές σκέψεις και να κάνει τα χειρότερα σενάρια. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να δεχτεί το αρνητικό, έτσι ώστε να μπορέσεις να κάνεις το reset πιο εύκολα. Ακόμα και μερικά λεπτά αναπνοής, που νιώθεις την κοιλιά σου να ανεβοκατεβαίνει καθώς εισπνέεις και εκπνέεις, μπορεί να είναι αρκετά για να σου δώσουν την ευκαιρία να σκεφτείς διαφορετικά.



Φτιάξε ένα banana bread

Αλλόκοτος τρόπος για να ξεσπάσεις, αλλά σίγουρα νόστιμος. Τι πιο χαλαρωτικό από το να φτιάξεις το αγαπημένο σου banana bread και να γεμίσει το σπίτι αρώματα και όμορφα συναισθήματα. Γιατί ποιος μπορεί να είναι σε bad mood όταν έχει απέναντί του ένα λαχταριστό μπανανόψωμο;

Δεν είσαι σε καλό mood; 4 χόμπι που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Κάνε ένα αφρόλουτρο με κεριά

Μερικές φορές χρειάζεται απλώς να αλλάξεις παραστάσεις, να αφήσεις πίσω σου όλα τα αρνητικά και να αγαπήσεις λίγο τον εαυτό σου. Προγραμμάτισε ένα self made αφρόλουτρο με πολλές μπουρμπουλήθρες, κεριά αναμμένα μάσκες προσώπου, το αγαπημένο σου κρασί και χαλαρωτική μουσική.

Δες στη gallery 7 πράγματα που θα σε βοηθήσουν στο να διώξεις τα αρνητικά συναισθήματα και την κακή σου διάθεση.