Δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη; 15 life hacks που θα αλλάξουν τη ζωή σου μια για πάντα

Ιωάννα Τζανή
Δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη; 15 life hacks που θα αλλάξουν τη ζωή σου μια για πάντα

Η πραγματική ευτυχία βρίσκεται στις απλές και καθημερινές συνήθειες που αν αλλάξεις μερικές από αυτές, θα ανακαλύψεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Θέλεις να καλυτερεύσεις την υγεία σου, να πετύχεις τους επαγγελματικούς σου στόχους και να γίνεις πιο ευτυχισμένη; Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα και κάθε μια από εμάς θέλει να τα καταφέρει, ωστόσο στα λόγια είμαστε πάντα πολύ καλύτερες απ' ότι στις πράξεις, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξουμε λείαν συντόμως αν θέλουμε να δούμε μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας. Όσο καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, τίποτα δε θα έρθει ουρανοκατέβατο...

Τώρα θα αναρωτιέσαι, από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω; Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλεις να αλλάξεις στη ζωή σου και οι στόχοι σου τόσο υψηλοί, που μπερδεύεσαι και δεν αποφασίζεις ποτέ να κάνεις την αρχή. Εμείς, όμως, είμαστε εδώ για να σου δώσουμε να καταλάβεις ότι για να πραγματοπιήσεις τις φιλοδοξίες σου, δε χρειάζεται να κάνεις τόσο μεγάλες αλλαγές όσο νομίζεις.

Smart Good Life: Πώς αλλάζοντας το σπίτι μου απέκτησα μία πιο άνετη και «έξυπνη» καθημερινότητα

Ξέχνα το ενδεχόμενο να πρέπει να αναδιαμορφώσεις πλήρως την καθημερινότητά σου, να ξοδέψεις χρήμα και χρόνο ή να πρέπει να έχεις απεριόριστο ελεύθερο χρόνο για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται μόνο να αλλάξεις μερικές πολύ μικρές συνήθειες και να είσαι συνεπής σε αυτές. Συνήθειες που δεν απαιτούν να σπαταλήσεις περισσότερο από ένα λεπτό μέσα στη μέρα σου. Άρα ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα; Ότι βρίσκεται μόλις 60 δευτερόλεπτα μακριά από την πραγματική ευτυχία!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί τα 15 life hacks που θα σου αλλάξουν τη ζωή, αρκεί να το πάρεις απόφαση εσύ η ίδια. Στο χέρι σου είναι!


https://www.instagram.com/p/CJGy5v7DQN6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σήκω όσο πιο άμεσα γίνεται από το κρεβάτι

Αν συνηθίζεις να ξυπνάς και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να σκρολάρεις για κανένα μισάωρο στο Instagram και μετά να σηκώνεσαι από το κρεβάτι, έχει έρθει η ώρα να το αλλάξεις! Μπορεί να σου φαίνεται μια ακίνδυνη συνήθεια, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Έχε υπ' όψιν σου ότι με αυτόν τον τρόπο, χάνεις πολύτιμο χρόνο από πράγματα που θα σου έφτιαχναν πραγματικά την ψυχολογία πριν μπεις στο αμάξι και ξεκινήσεις για το γραφείο. Επομένως, ξεκίνα από αύριο κιόλας να σηκώνεσαι αμέσως από το κρεβάτι, κάνοντας πιο παραγωγικά πράγματα, όπως για παράδειγμα να προλάβεις να φτιάξεις το αγαπημένο σου πρωινό, να βάλεις την κρέμα προσώπου που συνεχώς παραλείπεις ή να κάνεις το αγαπημένο σου χτένισμα. Έτσι, και η ψυχολογία σου θα ανέβει στα ύψη, και θα πας με περισσότερη αυτοπεποίηθηση στη δουλειά.

Να παίρνεις βαθιές αναπνοές

Η βαθιά (ή διαφραγματική) αναπνοή είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και σωματική μας υγεία, αλλά πολλές από εμάς δεν εστιάζουμε ποτέ σε αυτήν. Αν το καλοσκεφτείς, το οξυγόνο είναι το μοναδικό πράγμα που χωρίς αυτό δεν μπορούμε να αντέξουμε ούτε για μερικά λεπτά, επομένως το να βεβαιωθούμε ότι ο οργανισμός μας λαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερο οξυγόνο, μόνο ωφέλιμο μπορεί να είναι για εμάς. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αισθανθείς άγχος ή πίεση, πάρε μια βαθιά αναπνοή πέντε δευτερολέπτων και άφησε χαλαρό ολόκληρο το σώμα σου. Θα δεις που αμέσως θα νιώσεις πολύ καλύτερα και θα έχουν μειωθεί οι καρδιακοί σου παλμοί.



Ξεκίνα να πίνεις ένα ποτήρι νερό με λεμόνι

Το να στύψεις ένα λεμόνι μέσα στο νερό σου, σου παίρνεις μόλις μερικά δευτερόλεπτα, αλλά τα οφέλη που σου προσφέρει είναι άμεσα και έχουν διάρκεια. Το λεμόνι περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να ενισχύσει τη λάμψη του δέρματος. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Stefanie Wilkerson, η βιταμίνη C «βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρά μας». Επομένως, τι περιμένεις; Αν θέλεις να αποκτήσεις ένα πιο λείο και απαλό δέρμα, που θα το κοιτάζεις κάθε μέρα στον καθρέφτη και θα σε κάνει χαρούμενη, δεν έχεις παρά να βάλεις αυτή τη μικρή συνήθεια στη ζωή σου.

Extra tip: Παρόλο που είναι όξινο, το λεμόνι έχει αλκαλοποιητικές επιδράσεις στο σώμα, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH. Το να προσθέσεις χυμό λεμονιού στο νερό σου, το μετατρέπει ουσιαστικά σε ένα κοκτέιλ με σούπερ θρεπτικά συστατικά.

Διάγραψε από τα social media λογαριασμούς που σε γεμίζουν με αρνητικά συναισθήματα

Ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς αν κάποιοι από τους bloggers, τους celebrities ή ακόμη και γνωστούς που ακολουθείς στα social media, λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης για εσένα ή απλώς σε κάνουν να νιώθεις άσχημα για τη ζωή που κάνεις. Αν ισχύει το δεύτερο, αυτό που θα σε βοηθήσει να επαναφέρεις την ευτυχία και την αυτοπεποίθηση στη ζωή σου, είναι να σταματήσεις να τους ακολουθείς, ή απλά να πατήσεις περιρισμό ώστε να μη σου εμφανίζεται καμία δημοσίευσή τους στην αρχική σελίδα.

Αντί, λοιπόν, να κάθεσαι και να παρακολουθείς άλλους ανθρώπους να ζουν τη ζωή τους, ξεκίνα να ζεις τη δική σου χωρίς να νιώθεις ότι οι δικές σου χαρούμενες στιγμές είναι πολύ... μικρές σε σχέση με των άλλων. Χρησιμοποίησε τα social media για να γίνεις καλύτερη και όχι δυστυχισμένη, αντικαθιστώντας τους λογαριασμούς που σου προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, με προφίλ ανθρώπων που σε εμπνέουν και σε γεμίζουν θετικότητα.

life hacks5

Μην πέφτεις για ύπνο χωρίς να έχεις τακτοποιήσει πρώτα τον χώρο σου

Απαιτούνται μόλις 60 δευτερόλεπτα για να κάνεις αυτή τη σημαντική αλλαγή στη ζωή σου. Είτε πρόκειται για ρούχα πεταμένα στην καρέκλα ή το κρεβάτι σου, είτε για άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη, είτε για ένα ακατάστατο κομοδίνο, μην πέσεις ποτέ ξανά για ύπνο χωρίς να έχεις ολοκληρώσει αυτές τις μικρές δουλειές του σπιτιού. Πέρα του ότι ένα πιο καθαρό και συγυρισμένο περιβάλλον συμβάλλει στον καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο, θα ξυπνήσεις το πρωί χωρίς άγχος και πανέτοιμη να αδράξεις τη μέρα χωρίς σκοτούρες στο κεφάλι σου.

Βάλε τη λέξη «ευχαριστώ» στην καθημερινότητά σου

Όπως λογικά θα γνωρίζεις ήδη, η ευγνωμοσύνη είναι το μυστικό για την τόνωση της ψυχικής υγείας και την ενίσχυση των υγιέστερων σχέσεων, γι' αυτό η λέξη «ευχαριστώ» καλό θα είναι να ενταχθεί στο καθημερινό σου λεξιλόγιο και να μην αρκείσαι μόνο στο να δείχνεις με πράξεις την ευγνωνοσύνη σου προς τους άλλους. Εάν για παράδειγμα, ο σύζυγός σου σε βοήθησε σε ένα μεγάλο project που αφορά στη δουλειά σου, πες του πόσο εκτιμάς την υποστήριξή του. Δε χρειάζεται, βέβαια, να κάνει κάποιος κάτι για να του πεις ευχαριστώ. Μπορείς απλώς να στείλεις ένα γλυκό μήνυμα στη μαμά σου ή την κολλητή σου, λέγοντάς τους ευχαριστώ που είναι πάντα εκεί για εσένα, ή να πεις στον σύντροφό σου πόσο πολύ χαίρεσαι που υπάρχει τη ζωή σου. Με λίγα λόγια, έκφρασε την ευγνωμοσύνη σου όπου και όποτε μπορείς και δες τη ζωή σου αλλά και την ψυχολογία σου, να αλλάζει προς το καλύτερο.

Πρόσθεσε μια έξτρα πινελιά στην εμφάνισή σου που θα εκτινάξει την αυτοπεποίηθησή σου στα ύψη

Είτε ντύνεσαι με κοστούμια και πουκάμισα, είτε με φόρμες και φούτερ, προσπάθησε να προσθέσεις μια... τσαχπινιά στην εξωτερική σου εμφάνιση που θα σε κάνει να μοιάζεις διαφορετική από τις άλλες μέρες και θα σου χαρίσει έξτρα αυτοπεποίηθηση. Ανάλογα με το τι σε κάνει να νιώθεις καλά, δοκίμασε να φορέσεις ένα εφαρμοστό τζιν, να βάλεις μπλε μάσκαρα ή μια chic στέκα μαλλιών που θα κάνει τη διαφορά στην εμφάνισή σου.



Απόκτησε τον έλεγχο των οικονομικών σου

Το self care δεν έχει να κάνει πάντα με φρου φρου και αρώματα. Μερικές φορές, το να φροντίζεις τον εαυτό σου σημαίνει να είσαι ανεξάρτηση και να μπορείς να έχεις τον έλεγχο των οικονομικών σου. Το να έχεις ένα λεπτομερές οικονομικό πλάνο και να θέτεις στόχους είναι κάτι χρονοβόρο, που μπορεί όμως να σε βοηθήσει να μειώσεις το στρες που σχετίζεται με τα χρήματα και να πετύχεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου. Όμως, το να ελέγχεις τα έξοδά σου δεν απαιτεί απαραίτητα πολύ χρόνο και ενέργεια. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αφιερώνεις ένα λεπτό κάθε 2-3 μέρες για να ρίξεις μια ματιά στα αντίγραφα κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού και της πιστωτικής σου κάρτας. Η συνήθεια του συχνού ελέγχου θα σου δώσει μια καλή ιδέα για το πού ξοδεύεις πολλά χρήματα και πώς μπορείς να κάνεις εξοικονόμηση.

Έξυπνα tricks για να μη βγεις ποτέ εκτός προϋπολογισμού και να αποταμιεύσεις περισσότερα χρήματα

Στρώσε το κρεβάτι σου

Μπορεί με αυτό που σου λέμε τώρα να σου θυμίσουμε τη μαμά σου, αλλά πραγματικά το να στρώνεις κάθε πρωί το κρεβάτι σου είναι μια συνήθεια ζωτικής σημασίας. Όχι μόνο θα σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ όμορφα όταν γυρίζεις το βράδυ σπίτι και το βλέπεις στρωμένο, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική συνήθεια για να πάει καλά η υπόλοιπη μέρα σου. Το να στρώνεις το κρεβάτι σου αμέσως μόλις σηκωθείς και πριν καν πιεις τον καφέ σου, σημαίνει μια μικρή προσωπική νίκη που υποσυνείδητα θα σε παρακινήσει να πετύχεις χιλιάδες μικρές νίκες κατά τη διάρκεια της ημέρας (και ξέρεις τι λένε για τις μικρές νίκες - οδηγούν σε μεγάλες!). Επίσης, οι ειδικοί λένε ότι αυτή η εύκολη και κοινή συνήθεια, μπορεί να τονώσει κατά πολύ την εσωτερική σου γαλήνη και ευτυχία.

Στην παρακάτω photo gallery θα βρεις τα υπόλοιπα life hacks για μια πιο ευτυχισμένη καθημερινότητα.