Ξέχνα το στρες! 6 δημιουργικά χόμπι που θα φέρουν την ηρεμία στη ζωή σου

Μαρία Ροδίτη
Ξέχνα το στρες! 6 δημιουργικά χόμπι που θα φέρουν την ηρεμία στη ζωή σου

Λίγη δημιουργικότητα αρκεί για να… διώξει μακριά το άγχος!

Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας για τη σύγχρονη γυναίκα είναι πολλές. Κάποιες από εμάς πρέπει να είμαστε ταυτόχρονα σύζυγοι, μητέρες, κόρες, αδελφές, εργαζόμενες με αποτέλεσμα να έρχονται στιγμές που το άγχος μάς «πνίγει».

Παραδέξου το! Κι εσύ έχεις βρεθεί σε αρκετές φάσεις της ζωής σου σε πανικό, σε ένα ανεξήγητο -πολλές φορές- άγχος μην ξέροντας τι να κάνεις. Πώς να το αντιμετωπίσεις.

routina omorfias psixologia

Πώς η ρουτίνα ομορφιάς σου μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ψυχολογία σου

Αλήθεια, σκέφτηκες ποτέ να στραφείς σε χόμπι που έχουν να κάνουν με τις τέχνες, με τη δημιουργία γενικότερα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δημιουργικότητα είναι το «κλειδί» για να διώξεις μακριά το άγχος, να μπορέσεις να ανασαίνεις στην καθημερινότητά σου και να νιώθεις ελεύθερη. Δες, λοιπόν, παρακάτω 6 δημιουργικά χόμπι που μπορείς ευθύς αμέσως να ξεκινήσεις και… να νιώσεις τελείως απαλλαγμένη από το στρες.

Τα πιο WOW χόμπι για να απαλλαγείς από το στρες

#1 Χορός

Dance, girl! Χόρεψε μόνη σου στο σπίτι ή ξεκίνα- επιτέλους- μαθήματα χορού. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, ο χορός μειώνει το άγχος και απελευθερώνει ενδορφίνες, που είναι οι ορμόνες της χαράς, κάνοντας το σώμα και το μυαλό να αισθάνονται καλά γρήγορα.

via GIPHY

#2 Ρίξ’ το… στην τέχνη

Σχεδίασε, ζωγράφισε, κατασκεύασε… Ασχολήσου γενικά με τις τέχνες! Όπως αναφέρουν, άλλωστε, έρευνες του Πανεπιστημίου του Harvard, ειδικά το σχέδιο και η ζωγραφική, έχουν την ικανότητα να ανακουφίζουν από το στρες.

Πάρε, λοιπόν, μολύβι και χαρτί, δες και κανένα YouTube tutorial για να πάρεις ιδέες και φτιάξε τα δημιουργήματά σου!

#3 Γράψιμο

Το γράψιμο, η συγγραφή σύντομων ιστοριών είναι μια καλή επιλογή αν θες να διώξεις από πάνω σου το άγχος. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard διαπίστωσαν, μάλιστα, ότι η αποτύπωση των συναισθημάτων στον γραπτό λόγο μειώνει κατακόρυφα το στρες, απλά και γρήγορα.



Τι θα κάνεις, λοιπόν, εσύ; Κάτσε 10 λεπτά στην καρέκλα σου και γράψε… ασταμάτητα. Πραγματικά, θα ενθουσιαστείς με το πόσο όμορφα θα νιώσεις στο τέλος.

Μη φύγεις! Στην gallery θα βρεις κι άλλα 3 χόμπι που θα σε κάνουν να ξεφύγεις και να απαλλαγείς από το άγχος σε χρόνο dt!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Body shaming τέλος! 9 do’s για να περπατάς με ψηλά το κεφάλι και με αυτοπεποίθηση

Βιασμός, κακοποίηση, παρενόχληση: Πώς μπορεί μια γυναίκα ν'αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στη ζωή της