4 λόγοι που κάνουν καλύτερη τη ψυχολογία σου την άνοιξη

Τσακιρίδου Χριστίνα
4 λόγοι που κάνουν καλύτερη τη ψυχολογία σου την άνοιξη

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου έχει ευεργετική επίδραση στη διάθεσή μας.

Αν υπάρχει μια εποχή που ξεχωρίζω αυτή είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η άνοιξη. Η ημέρα μεγαλώνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει (χωρίς ακόμη να μας δυσχαιρένει) ενώ τα ανθισμένα λουλούδια κάνουν όλα να μοιάζουν ομορφότερα. Περιττό να αναφέρω πως η διάθεση για εξόδους και φλερτ είναι ολοένα και πιο έντονη.

Μπορώ να γράψω πολλούς ακόμη λόγους για τους οποίους αγαπώ αυτή την περίοδο του χρόνου ωστόσο θα αρκεστώ για την ώρα στους 3 βασικούς: βόλτες στη θάλασσα, άρωμα των λουλουδιών και εκκίνηση της αντίστροφης μέτρησης για το φετινό καλοκαίρι. Κάπου εδώ να πω ότι αρκετές από εμάς έχουν ήδη ξεκινήσει διατροφή με στόχο ένα καλύτερο #bikinibody για το καλοκαίρι του 2022.

Αν έχεις τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις μια μικρή απόδραση εκτός πρωτεύουσας, μη μπεις καν στη διαδικασία να το σκεφτείς. Κλείσε εισιτήρια εδώ και τώρα για τον προορισμό των ονείρων σου και «γέμισε μπαταρίες» για τους επόμενους μήνες. Τα αγαπημένα σου ανοιξιάτικα fashion items θα φορεθούν on repeat αφού όλες περιμέναμε πώς και πώς να βγάλουμε από πάνω μας τα πουλόβερ και τα ζιβάγκο.

Πώς μπορεί ν' αλλάξει η διάθεσή σου όταν κάνεις focus στα θετικά

Γιατί η άνοιξη θα βελτιώσει τη διάθεσή σου- 4 σημαντικοί λόγοι

xamogelo1.jpg

1) Την άνοιξη η ημέρα μεγαλώνει, περνάμε περισσότερο χρόνο στον ήλιο και σαν αποτέλεσμα η ενέργειά μας βρίσκεται στα ύψη αφού το ηλιακό φως λειτουργεί ως ενισχυτής της διάθεσης.

2) Είναι η κατάλληλη περίοδος για να θέσεις νέους στόχους. Αυτοί μπορεί να είναι διατροφικοί στόχοι, εργασιακοί στόχοι ή μια νέα δραστηριότητα που σε γεμίζει χαρά.

3) Η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει γι' αυτό ο περίπατος, το τρέξιμο και η γυμναστική με βάρη θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τις επιθυμητές αναλογίες. Δώσε έμφαση στην διατροφή σου για να έχεις ακόμη περισσότερη ευεξία. Βάλε στην καθημερινότητά σου πολλά φρέσκα φρούτα, λαχανικά και μην ξεχνάς να πίνεις 2,5-3 λίτρα νερού.

4) Η ανοιξιάτικη σεζόν αποτελεί την καλύτερη περίοδο για σύντομες αποδράσεις. Ο θερμός καιρός μας εκτοξεύει την ανάγκη για εξωστρέφεια και βόλτες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com