Και να μην κανόνισες κάτι το ΣΚ τι έγινε; Τα οφέλη του να μην κάνεις τίποτα

Μαρία Ροδίτη
Και να μην κανόνισες κάτι το ΣΚ τι έγινε; Τα οφέλη του να μην κάνεις τίποτα

Χρειάζεται πού και πού απλά να κάθεσαι στο σπίτι και να μην κάνεις απολύτως τίποτα.

Υπάρχουν εκείνα τα Σαββατοκύριακα τα οποία πραγματικά είσαι busy και τρέχεις από τον έναν καφέ στον άλλον κι από το ένα bar στο άλλο, υπάρχουν όμως κι εκείνα που ή δεν έχεις κανονίσει απολύτως τίποτα ή ξαφνικά όλοι δεν μπορούν και σου ακυρώνουν την έξοδο. Σε «υποχρεώνουν» εν ολίγοις να μείνεις μόνη σου, να καθίσεις στο σπίτι και να κάνεις «παρέα» με τον εαυτό σου.

Αν ψυχανεμίζεσαι ότι αυτό το ΣΚ θα κυλήσει κάπως έτσι, μην πέσεις στα πατώματα. Χρειάζεται πού και πού να κάνεις το απόλυτο τίποτα, να μένεις μόνη σου και να κοιτάς το ταβάνι. Δες το σαν μια ευκαιρία να ξεκουραστείς πολύ, να αποβάλεις όλη την πίεση και το στρες που έχεις λόγω της δουλειάς και των οποιωνδήποτε υποχρεώσεων.

4 λόγοι που κάνουν καλύτερη τη ψυχολογία σου την άνοιξη

Τα οφέλη τού να μην κάνεις απολύτως τίποτα το ΣΚ

«Ανάρρωση»

Δουλειά, προπόνηση στο γυμναστήριο, ψώνια στο supermarket, διευθέτηση υποχρεώσεων… Πόσα ν’ αντέξει ένα σώμα; Δες, λοιπόν, αυτό το ΣΚ που δεν έχεις κανονίσει τίποτα σαν μια ευκαιρία να αναρρώσεις από όλα όσα σε ταλαιπωρούν μέσα στην εβδομάδα.

lazy_day.jpg

Θα «ξεφορτωθείς» το στρες

Οι ατέλειωτες μέρες στο γραφείο, οι προθεσμίες ή τα προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα είναι μερικοί από τους λόγους που σου προκαλούν στρες. Μια μέρα τουλάχιστον μόνη σου στο σπίτι θα σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα αυτά.

Θα έρθεις πραγματικά αντιμέτωπη με τα προβλήματά σου

Συχνά, οι πολλές υποχρεώσεις μάς κάνουν να κουκουλώνουμε προβλήματα και να μην εντοπίζουμε την πραγματική αιτία τους. Λίγος χρόνος με τον εαυτό σου, όμως, θα σε κάνει πολύ πιο γρήγορα να καταλάβεις τι ακριβώς φταίει για όσα σου συμβαίνουν και σε προβληματίζουν.

Θα περάσεις χρόνο με τους αγαπημένους σου

Είτε πρόκειται για τον σύντροφό σου, είτε για τους γονείς σου με τους οποίους μένεις μαζί, ένα «κενό» ΣΚ χωρίς εξόδους θα σου δώσει άπλετο χρόνο να περάσεις μαζί τους. Θ’ αναπληρώσεις τον χρόνο που χάνεις όσο βρίσκεσαι στην κίνηση, στη δουλειά και σε άλλες υποχρεώσεις.

Θα γίνεις πιο παραγωγική

Αυτή η διακοπή, η απομόνωση και η τεμπελιά – το να μην κάνεις, δηλαδή, τίποτα- θα σε βοηθήσει την εβδομάδα που έρχεται να γίνεις ακόμα περισσότερο παραγωγική. Μιας και θα έχεις καθίσει και με το παραπάνω, θα έχεις όρεξη να κάνεις πολλά περισσότερα στην καθημερινότητά σου.