9 λόγοι γιατί πρέπει να περνάς χρόνο μόνο με τον εαυτό σου

9 λόγοι γιατί πρέπει να περνάς χρόνο μόνο με τον εαυτό σου

Μερικές φορές πρέπει να σκέφτεσαι τον εαυτό σου και να λες ΟΧΙ στους άλλους και ΝΑΙ σε σένα.

Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας με άλλους ανθρώπους, καθώς έχουμε να διαχειριστούμε πολλούς ρόλους που κατέχουμε ταυτόχρονα: μητέρα ή πατέρας, αδερφή ή αδελφός, φίλη ή γείτονας, σύζυγος ή σύζυγος, υπάλληλος ή συνάδελφος. Η μέρα είναι γεμάτη με διαφορετικές ευθύνες και καθήκοντα και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου.

5 τρόποι που θα σε ηρεμήσουν αμέσως όταν νιώθεις πελαγωμένη

Πόσο εύκολο είναι τελικά να ξεχάσεις τον εαυτό σου μέσα στην καθημερινή βιασύνη. Το να απολαμβάνεις τη ζωή και να είσαι επιτυχημένη ξεκινά με την καλή σχέση που έχεις πρώτα με τον εαυτό σου και έπειτα με τους άλλους. Το να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου, να παρατηρήσεις τα καλύτερα σημεία και τις αδυναμίες σου είναι μια ευκαιρία να δεις το φως μέσα και γύρω σου, για να προχωρήσεις σε αυτό που πραγματικά θέλεις. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να θυμάσαι τον εαυτό σου και μερικές φορές να λες ΟΧΙ στους άλλους και ΝΑΙ σε σένα.

1. Σταμάτα την καθημερινή βιασύνη

relax.jpg

Το να είσαι μόνη και να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σταματήσεις την καθημερινή βιασύνη: ό,τι κι αν είναι—πίνοντας ένα ωραίο φλιτζάνι καφέ, κάνοντας μια μεγάλη βόλτα στο δάσος, το να κάτσεις στο παγκάκι σε ένα πάρκο και να κοιτάς τον ήλιο, ψαρεύοντας, μαγειρεύεις έστω — ό,τι σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος και να χαμογελάς. Απλώς κάνε μια παύση των καθημερινών συνηθειών και δώσε στον εαυτό σου το αληθινό δώρο να είσαι ζωντανή.

2. Ηρέμησε το μυαλό σου

Το μυαλό μας είναι πάντα απασχολημένο με καθήκοντα, ευθύνες και ανησυχίες. Αγχωνόμαστε για το ότι πρέπει να είμαστε στην ώρα μας, τι να μαγειρέψουμε για βραδινό ή τι να ψωνίσουμε. Η λίστα είναι ατελείωτη. Όταν είσαι μόνη και οι σκέψεις σου αφορούν το πώς να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο ή πώς να απολαύσεις τον χρόνο και να χαμογελάς, οι ανησυχίες και οι ατελείωτες σκέψεις αρχίζουν να εξαφανίζονται. Και όταν επιστρέψεις σε αυτά τα πράγματα, μπορείς πραγματικά να απολαύσεις να τα κάνεις. Μπορείς να δεις νέες, ασυνήθιστες λύσεις, μπορείς να παραδεχτείς ότι μερικές φορές τα πράγματα επιλύονται από μόνα τους και το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τα αφήσεις να φύγουν και να τα αφήσεις να τα διαχειριστεί... το σύμπαν.

3. Θέσε νέους στόχους και δες πώς θα τους πετύχεις

Όταν είσαι μόνη, μπορείς να σκεφτείς τα όνειρά σου, να θέσεις νέους στόχους, να δεις τι πραγματικά θέλεις στη ζωή και να κάνεις ένα σχέδιο με ξεκάθαρα βήματα για να τους πετύχεις.

4. Παρατήρησε τα αληθινά σου συναισθήματα και γνώρισε καλύτερα τον εαυτό σου

relax2.jpg

Το να φοράς διαφορετικά είδη μάσκας είναι σαν να κρύβεις την αληθινή σου ύπαρξη και να μην είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους άλλους. Όταν είσαι μόνη, μπορείς να παρατηρήσεις τα αληθινά συναισθήματά σου - εξάντληση, κούραση, άγχος, ανασφάλεια, ευτυχία - ό,τι κι αν είναι αυτό, και αυτό θα σε βοηθήσει για να μπορέσεις να τα αλλάξεις (αν σ' ενοχλούν φυσικά). Μεγάλο πράγμα η αυτογνωσία!

5. Άκου την εσωτερική σου φωνή

Όταν το μυαλό μας είναι ήρεμο, όταν δεν υπάρχει βιασύνη, μπορούμε να ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή. Έχεις χρόνο να ακούσεις τον εαυτό σου να ανακαλύπτει τα όνειρά του, να πιστέψεις στον εαυτό σου και να εστιάσεις στην ουσιαστική σου ομορφιά.

6. Νιώσε ευγνωμοσύνη

Όταν είσαι μόνη, είναι πιο εύκολο να νιώθεις ευγνωμοσύνη. Όταν σταματήσεις την καθημερινή βιασύνη και βγεις έξω από τις καθημερινές υποχρεώσεις και τις ατελείωτες ανάγκες, μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να κοιτάξεις τη ζωή σου και να δεις πόσα πράγματα έχεις, εκείνα τα πολύτιμα, ναι. Εκτίμησε τη ζωή σου και χαμογέλασε. Πες ευχαριστώ. Το να είσαι ευγνώμων έχει μια λεπτή ενέργεια και όσο πιο συχνά το νιώθεις, τόσο πιο ήρεμη θα είσαι και μεγάλα, μεγαλύτερα πράγματα θα συμβούν στη ζωή σου. Να το θυμάσαι!

7. Συνδέσου με τη φύση

iremia.jpg

Περνώντας χρόνο στη φύση, λαμβάνοντας και απολαμβάνοντας την αρμονία, την ηρεμία και την ενότητα της, γεμίζεις τον εαυτό σου με αγνές ενέργειες. Σε βοηθά να ισορροπήσεις τα συναισθήματά σου και καθαρίζει τις σκέψεις σου. Η φύση σε θεραπεύει, η θάλασσα ηρεμεί!

8. Ανανέωσε την ενέργειά σου

Είναι μια στιγμή να ανανεώσεις την εσωτερική σου ενέργεια, να επαναφορτίσεις τον εαυτό σου.

9. Αγάπησε τον εαυτό σου

Το να δίνεις στον εαυτό σου λίγο χρόνο μόνος σου είναι ο καλύτερος τρόπος να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Η αγάπη μέσα σου δημιουργεί περισσότερη αγάπη έξω σου και σου δίνει αυτό που θέλεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.