Οι 5 πιο σωστοί στόχοι για να βάλεις τη νέα χρονιά με βάση την Taylor Swift και την Beyoncé

Γεωργία Βλαχοπούλου
Οι 5 πιο σωστοί στόχοι για να βάλεις τη νέα χρονιά με βάση την Taylor Swift και την Beyoncé

H Τaylor Swift και η Beyoncé γνωρίζουν πως το να βρίσκεσαι στην κορυφή είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, αρκεί να θέσεις σωστούς στόχους.

Αδιαμφισβήτητα η χρονιά που πέρασε μάς δίδαξε πως μια γυναίκα ή και δύο ή παραπάνω γυναίκες μπορούν να «κατακτήσουν» τον κόσμο. Φυσικά αναφέρομαι στην Taylor Swift και την Beyoncé.

Από την μία η Taylor Swift ανακηρύχθηκε πρόσφατα «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time και εξασφάλισε την πέμπτη θέση στη λίστα των πιο ισχυρών γυναικών του κόσμου του Forbes - για να μην αναφέρουμε ότι εντάχθηκε σε ομάδες όπως η Rihanna και η Oprah και έγινε μέλος του κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

https://www.instagram.com/p/CzmFt42vd2o/

Aπό την άλλη, υπάρχει η Beyoncé, η οποία όχι μόνο έκανε μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία λαμβανοντας τις υψηλότερες εισπράξεις για γυναίκα καλλιτέχνιδα που έγινε ποτέ (σ.σ «Renaissance World Tour»), αλλά έχει κερδίσει 28 βραβεία Grammy και διευθύνει έναν όμιλο πολυμέσων. Επομένως είναι περιττό να πούμε ότι η T-Swift και η Queen Bey ξέρουν ένα-δύο πράγματα για το να είναι στην κορυφή.

Αν πρόκειται να θέσεις κάποιους στόχους για τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε καλό θα είναι με βάση τα όσα μάς «δίδαξαν» οι δυο γυναίκες.

https://www.instagram.com/p/C0R2YT-RKLE/

1. Βάλε όρια

Είτε πρόκειται για σωματικά ή συναισθηματικά όρια, ο καθορισμός τους, η επικοινωνία και η υποστήριξή τους θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα.

«Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, στόχευα στο να θέσω όρια μεταξύ της σκηνικής μου περσόνας και της προσωπικής μου ζωής», είχε πει η Beyoncé με το Harper's Bazaar το 2021. «Έχω αγωνιστεί για να προστατεύσω τη λογική και την ιδιωτικότητά μου, επειδή η ποιότητα της ζωής μου εξαρτιόταν από αυτό. Πολλά από αυτά που είμαι προορίζονται για τους ανθρώπους που αγαπώ και εμπιστεύομαι».

Και η Taylor Swift όμως είτε αφορά κάποιον με τον οποίο βγαίνει είτε με κάποιον που είναι σε διαφωνία, έχει εκφράσει ότι τα όρια είναι το κλειδί για να διατηρήσει τη ζωή της διαχειρίσιμη. «Ξέρω τη διαφορά ανάμεσα στο να κάνεις τέχνη και να ζεις τη ζωή σου σαν σταρ του ριάλιτι», είπε στη Guardian το 2019.

Η πιο ουσιαστική μορφή αυτοφροντίδας λοιπόν, με βάση και τις δύο σταρ του Hollywood είναι το να θέτεις όρια στην καθημερινότητά σου. Όσο κλισέ και αν ακούγεται, η σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας είναι η πρώτη και πιο κύρια. Αν δεν δώσεις πρώτα βάση σε αυτη την σχέση τότε δεν θα μπορέσεις να δημιουργήσεις και ισχυρές σχέσεις με άλλα άτομα - είτε φιλικά είτε ερωτικά - αφού μόνιμα θα πηγαίνεις με τα «νερά» των άλλων χωρίς να δίνεις χώρο και στην δική σου προσωπικότητα να αναπτυχθεί.

2. Στήριζε τις άλλες γυναίκες

Παρά το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιου είδους κόντρα μεταξύ της Taylor Swift και της Beyonce, καμία από τις δύο δεν θέλησε να μπει το όνομά της σε μια τέτοια κουβέντα, αφού η μία στήριξε την επιτυχία της άλλης, αφού το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχει αρκετός χώρος και επιτυχία για όλους.

Ακριβώς επειδή μια φίλη μας ή μια άλλη γυναίκα είναι σε μια ευτυχισμένη σχέση ή έχει τη δουλειά των ονείρων της δεν αφαιρείται η πιθανότητα του να καταφέρουμε κι εμείς το ίδιο, αν είναι αυτό που επιθυμούμε (σ.σ έναν καλό σύντροφο ή μια τέλεια δουλειά). Ο φθόνος δεν είναι παρά μόνο μια έλλειψη νοοτροπίας που σε απομακρύνει περισσότερο από τον καλύτερο εαυτό σου. Το να γιορτάζεις όμως, την επιτυχία των άλλων είναι κάτι πολύ ουσιαστικό για να πετύχεις κι εσύ τα όνειρά σου, αφού μπορείς να καταλάβεις πως για όλα είσαι ικανή. «Πρέπει να αναδιαμορφώσουμε τη δική μας αντίληψη για το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας», επιβεβαίωσε η Beyoncé προσθέτοντας «Πρέπει να δυναμώσουμε ως γυναίκες και να πρωτοστατήσουμε».

pexels-pnw-production-9218633.jpg

3. Αποφάσισε ποια είσαι (και ποιος είναι ο «καλύτερος εαυτός σου»)

Η Beyoncé το είπε καλύτερα: «Η αυτοεκτίμησή σας καθορίζεται από εσάς. Δεν χρειάζεται να βασίζεσαι σε κάποιον που θα σου πει ποιος είσαι». Με άλλα λόγια, να είσαι ο εαυτός σου, και ταυτόχρονα, να μην φοβάσαι να τον αναπτύξεις και να τον επαναδημιουργήσεις. Θα πρέπει να δείχνουμε στον εαυτό μας συμπόνια και να αγκαλιάζουμε όλες τις προηγούμενες εκδοχές του για να μπορέσουμε να έχουμε την καλύτερη εκδοχή του. Όπως δηλωσε κι η Taylor Swift στο TIME: «Θα πρέπει να γιορτάσεις ποιος είσαι τώρα, πού πηγαίνεις και πού ήσουν».

4. Αγκάλιασε τις αντιξοότητες

Η επιμονή απέναντι στις προκλήσεις — είτε πρόκειται για το δράμα που συνοδεύει το να είσαι σούπερ σταρ (πχ. κόντρα Swift-West-Kardashian) είτε, συνηθέστερα, προβλήματα υγείας ή εργασιακές πιέσεις μπορεί να οδηγήσει σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο από αυτό που πήγαινες. «Τίποτα δεν είναι μόνιμο», είπε ο Swift στο TIME. «Υπάρχει ένα πράγμα που έμαθα: η απάντησή μου σε οτιδήποτε συμβαίνει, καλό ή κακό, είναι να συνεχίσω να φτιάχνω πράγματα. Συνέχισε να κάνεις τέχνη».

Και αν το αναγεννησιακό άλμπουμ και η περιοδεία της Beyoncé δεν αποπνέει δύναμη και επιμονή, δεν ξέρω τι. «Αν όλα ήταν τέλεια, δεν θα μάθαινες ποτέ και δεν θα αναπτυσσόσουν ποτέ», είπε η Beyoncé. Το να βελτιώσεις την τέχνη σου ή τη δουλειά σου και να αυξήσεις την ικανότητά σου να ανταπεξέρχεσαι σε δύσκολες καταστάσεις θα σε βοηθήσει να παραμείνεις ήρεμη και συγκεντρωμένη σε δύσκολες στιγμές, με αποτέλεσμα να ανακαλύψεις τον καλύτερο εαυτό σου.

5. Έχε γύρω σου δυνατές γυναίκες και άτομα που σε ωθούν προς το καλύτερο Πίσω από κάθε επιτυχημένη γυναίκα βρίσκεται ο περίγυρός της και τόσο η Taylor όσο και η Beyoncé δεν αποτελούν εξαίρεση. Σε μια συνέντευξη στο Harper's Bazaar, η Beyoncé θυμήθηκε τη δύναμη της γυναικείας κοινότητας που ένιωθε σε όλη της τη ζωή, έλκοντας πάντα «δυνατές, προσγειωμένες γυναίκες». «Έχω περιτριγυριστεί από ειλικρινείς ανθρώπους που θαυμάζω, που έχουν τις δικές τους ζωές και όνειρα και δεν εξαρτώνται από εμένα. Άνθρωποι από τους οποίους μπορώ να μεγαλώσω και να μάθω και το αντίστροφο» είχε αναφέρει η ίδια.

Το ίδιο συνέβη και με την Taylor Swift, αφού τόσο από τις φίλες της όσο και από την οικογένειά της έχει την απόλυτη στήριξη. Με βάση την ψυχολογία, αυτό είναι λογικό. Οι κοινωνικές συνδέσεις έχει αποδειχθεί ότι οδηγούν σε κοινωνική, συναισθηματική και σωματική ευεξία και σε αίσθηση σκοπού. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν κοινωνική υποστήριξη από την οικογένεια, τους φίλους και την κοινότητά τους είναι πιο ευτυχισμένοι, έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας και ζουν περισσότερο. Επομένως, «επιλέξτε άτομα που θα πουν το όνομά σας σε ένα δωμάτιο γεμάτο ευκαιρίες» και δώστε προτεραιότητα στο να περνάτε χρόνο μαζί τους.