Άνοιξα βήμα και δεν με πιάνεις: Όταν το τρέξιμο μπήκε στη ζωή μου

Άνοιξα βήμα και δεν με πιάνεις: Όταν το τρέξιμο μπήκε στη ζωή μου

«Δεν θα ήμουν εγώ αν δεν έτρεχα».

Η πρώτη εβδομάδα της καραντίνας πέρασε σχετικά άνετα: Δουλειά από το σπίτι, ξεκούραση, φαγητό. Τη δεύτερη εβδομάδα η κατάσταση άρχισε να ζορίζει και την τρίτη συνειδητοποίησα ότι απαιτούσε τη λήψη δραστικών μέτρων, διότι η ακινησία και τα παράγωγά της μου χτυπούσαν την πόρτα – βασικά, απειλούσαν να τη ρίξουν εντελώς. Τη λύση έδωσε η κολλητή μου από το σχολείο: Μου έδωσε την αφορμή να ανοίξω βήμα και να αρχίσω το τρέξιμο – που είναι σήμερα η νέα, μεγάλη αγάπη της ζωής μου!

Η Κατερίνα τα τελευταία χρόνια είχε ανακαλύψει το τρέξιμο και είχε φτάσει μάλιστα να τρέξει και στον Μαραθώνιο της Αθήνας – οκ, ένα μέρος της διαδρομής το περπάτησε, αλλά η προσπάθεια μετράει. Σε αυτήν απευθύνθηκα και ήταν ό,τι πιο σωστό έχω κάνει μέχρι τότε, καθώς δέκα λεπτά μετά το μήνυμά μου, ήταν κάτω από το σπίτι μου με τα αθλητικά της και με προσκάλεσε για τρέξιμο στη γειτονιά! Κανονίσαμε επί τόπου την επομένη να πάω μαζί της, ώστε να δω αν μου ταιριάζει κι εμένα το τρέξιμο.

AFNative22

«Και τρέχεις κάθε ημέρα δηλαδή;», με ρωτάνε τώρα με απορία συνάδελφοι που δυσκολεύονται να πιστέψουν πώς εν μια νυκτί έγινα από couch potato, δρομέας με τα όλα του. Ξεκίνησα αργά, αλλά σταθερά, για να βρω τους ρυθμούς μου και σήμερα κάνω «μια ωρίτσα χαλαρό τρεξιματάκι» στη γειτονιά – έχω τρέξει πλέον σε πάρκα, σε δάση, σε στίβους, όμως σαν το τρέξιμο στη γειτονιά… δεν έχει: Απλώς, βγαίνεις από το σπίτι και τρέχεις, ξαναμπαίνεις και απολαμβάνεις μια παγωμένη ΑΜΣΤΕΛ FREE!

AFNative878

«Ανοίγω βήμα», βάζω στόχο και πετυχαίνω

Μπορώ να πω με βεβαιότητα, πως λίγους μήνες μετά, χάρη στο τρέξιμο έχει αλλάξει όχι μόνο η φυσική μου κατάσταση, αλλά όλη μου η ζωή. «Γιατί τρέχεις;», θα μου πείτε. Θα μπορούσα να σκεφτώ δεκάδες διαφορετικούς λόγους, έναν για κάθε μέρα που βγήκα εκεί έξω, αλλά νομίζω ότι θα το καταλάβετε καλύτερα δια στόματος του παραολυμπιονίκη Μιχάλη Σεΐτη στη νέα καμπάνια της ΑΜΣΤΕΛ FREE. «Τρέχω γιατί δε θα ήμουν εγώ, αν δεν το έκανα», λέει αποφασιστικά ο ίδιος. Και μετά από αυτό, εγώ τι παραπάνω να πω;

777666

Η ιστορία του Μιχάλη Σεΐτη είναι μοναδική. Είναι ένας άνθρωπος – παράδειγμα για όλους, που πήρε την άτυχη στιγμή που ήρθε στη ζωή του και την έκανε δύναμη για τη συνέχεια. Κατέκτησε τους στίβους κερδίζοντας μετάλλια και καταρρίπτοντας τα παγκόσμια ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο. Με μεγαλείο ψυχής, μοιράζεται την αλήθεια του με όλους, βάζει τον πιο μεγάλο στόχο και ανοίγει βήμα για να τον πετύχει, ενώ γίνεται κάθε μέρα πιο δυνατός. Ένας άνθρωπος που δεν σταματά να τρέχει - πολύ απλά, ένας άνθρωπος που εμπνέει.

Στο βίντεο ακούμε κι άλλους δρομείς να μοιράζονται τη δική τους αλήθεια: «γιατί με γεμίζει», «γιατί με αδειάζει», «γιατί νιώθω ελεύθερος». Και κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι ο καθένας μας αντλεί δύναμη από κάπου αλλού μέσα του για να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής.

AFNative6688888

Θέλοντας να εμπνεύσει ακόμα περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με το τρέξιμο, ο Μιχάλης μας προσκαλεί μέσα από την καμπάνια της ΑΜΣΤΕΛ FREE, να μπούμε στο www.amstelfree.gr και να πάρουμε δύναμη, διαβάζοντας διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα από το τρέξιμο. Αν βέβαια έχεις ζήσει από πρώτο χέρι τη μαγεία του δρόμου, ευκαιρία να μοιραστείς το δικό σου λόγο που τρέχεις καθημερινά! Πού ξέρεις, μπορεί τα δικά σου λόγια για να ωθήσουν κάποιον να ανοίξει βήμα, όπως συνέβη και σε εμένα.

Πλέον η αγαπημένη μου συνήθεια είναι το τρέξιμο και η ΑΜΣΤΕΛ FREE που το ακολουθεί, σαν μια μικρή επιβράβευση που έμεινα πιστή στο ραντεβού μου με το δρόμο και πάνω απ’ όλα με τον εαυτό μου.

AFNative32777

Το τρέξιμο έφερε στη ζωή μου μια νέα πνοή που είχα ανάγκη για να πιστέψω σ’ εμένα και σε όσα μπορώ να καταφέρω, με επιμονή και προσπάθεια. Άνοιξα βήμα και πλέον δεν μπορεί να με σταματήσει τίποτα κανείς. Μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις κι εσύ;

#Anoiksevima #Amstelfree