Back to basics: Τα wellness trends του 2023 θυμίζουν κάτι από τα παλιά

Back to basics: Τα wellness trends του 2023 θυμίζουν κάτι από τα παλιά

Μάθε τα wellness trends της χρονιάς και κάνε την ευεξία δεύτερη φύση σου.

Αν θέλεις να είσαι καλά μέσα και έξω, πρέπει να σε φροντίζεις. Νόμος. Αυτή είναι, λοιπόν, η ευεξία που λέμε. Η φροντίδα του εαυτού μας, της ψυχής μας και του σώματός μας για να είμαστε καλά εμείς οι ίδιες.

Εναλλακτικά, λέγεται wellness και κάθε αρχή του χρόνου έρχεται στο προσκήνιο, με τα trends άλλοτε να μας εκπλήσσουν κι άλλοτε να μας θυμίζουν κάτι από τα παλιά. Το 2023 πάμε back to basics και θυμόμαστε wellness trends από άλλες εποχές. Εσύ είσαι έτοιμη να σε φροντίσεις από την κορυφή ως τα νύχια, εσωτερικά κι εξωτερικά;

Οικονομική ευεξία: Το self care trend που θα βάλει τέλος στο άγχος για τα οικονομικά σου

Alcohol-free επιλογές

Σε μια εποχή που οι διατροφικές προτιμήσεις ποικίλουν, είναι ανάγκη να υπάρχει ποικιλία και στα ροφήματα. Και το 2023 στο «παιχνίδι» μπαίνουν πολύ δυναμικά οι alcohol-free επιλογές. Γιατί, δηλαδή, να πρέπει να πιείς αλκοόλ οπωσδήποτε, ενώ μπορείς να προτιμήσεις ένα non alcohol ποτό; Έτσι, ούτε hangover θα έχεις, ούτε την επιδερμίδα σου θα βλάψεις, ούτε τίποτα.

fitness.jpg

Επιστροφή στα fitness basics

Τα τελευταία χρόνια και μέσα από τα social media είδαμε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους εκγύμνασης. Κάποιοι, μάλιστα, ήταν αρκετά περίπλοκοι. Το 2023 ξέχνα το αυτό. Επιστρέφουμε στα βασικά της γυμναστικής, που είναι και εξίσου αποδοτικά.

Φυτικές εναλλακτικές λύσεις

Το 2023 θα κυριαρχήσει η ώθηση προς τα φυτικά προϊόντα και «κρέατα». Οι παραγωγοί τροφίμων γίνονται όλο και καλύτεροι στη δημιουργία εναλλακτικών προϊόντων με βάση τα φυτά και όλο και περισσότερα εστιατόρια γρήγορου φαγητού υιοθετούν την τάση επίσης. Burger, «μπριζόλες» και «μπιφτέκια» μπορούν να βρεθούν σε φυτική μορφή αντί για κρέας.

ypnos.jpg

Καλύτερη ποιότητα ύπνου

Η ποιότητα του ύπνου μπαίνει σε πρώτο πλάνο το 2023. Αυτό σημαίνει ότι θα τρεντάρουν πολύ ειδικά τσάγια που προάγουν τον καλό ύπνο, τσίχλες ύπνου, και κάθε είδους πρακτική που σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα.

Θεραπείες κρύου και ζέστης

Η θερμότητα και το νερό είναι δυο τρόποι με τους οποίους μπορείς να περιορίσεις το άγχος. Επιπλέον, η θεραπεία με κρύο ή ζέστη μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τους πόνους στους μυς. Οπότε, τι έχεις να κάνεις; Να γεμίζεις την μπανιέρα σου όποτε το έχεις ανάγκη, να κάνεις μπάνιο με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια και μετά… να είσαι περδίκι.

banio.jpg

Mental fitness

Η ψυχική υγεία είναι το παν και έχει άμεση σχέση και με τη σωματική ευεξία. Το 2023, λοιπόν, η πλήρης ευεξία θα είναι μια σημαντική τάση, ειδικά τη στιγμή που προσπαθούμε να επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα και να ανακτήσουμε τη ζωή μας με έναν υγιή τρόπο.