9 πολύτιμες συμβουλές αποτοξίνωσης που πρέπει να δοκιμάσεις ΣΗΜΕΡΑ

9 πολύτιμες συμβουλές αποτοξίνωσης που πρέπει να δοκιμάσεις ΣΗΜΕΡΑ

Χωρίς να πεινάσεις και χωρίς να βγεις από την καθημερινή σου ρουτίνα

Αυτά είναι τα πιο ασφαλή και υγιεινά τρικς για να δώσεις στον οργανισμό σου το διάλειμμα που χρειάζεται για να αποτοξινωθεί σωστά και ξεκούραστα.


1.
Ξεκίνησε την περίοδο αποτοξίνωσης του οργανισμού σας, καταναλώνοντας σημαντικές ποσότητες νερού. Το συστήνουν όλοι οι διατροφολόγοι, το ακούς συχνά, αλλά τελικά δεν το έσχεις κάνει ακόμα συνήθεια. Να θυμάσαι πως το σώμα μας είναι φτιαχμένο από 70% νερό και χρειάζεται 6 με 8 ποτήρια νερό ημερησίως για να μπορέσει να αποβάλλει τις τοξίνες. Βοήθησέ το.

2. Απέκλεισε από το διατροφικό σας πρόγραμμα το αλκοόλ και ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη όπως ο καφές, το τσάι και η κόλα. Τέτοια ροφήματα αφυδατώνουν το σώμα.

3. Απόφυγε τις επεξεργασμένες τροφές και παράλληλα κατανάλωσε μικρότερες ποσότητες κρέατος, γαλακτομικών προϊόντων και τροφών που περιέχουν ζάχαρη. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκουράσεις σημαντικά το πεπτικό σύστημα του οργανισμού σου.

4. Κατανάλωσε ικανοποιητικές ποσότητες φρούτων και λαχανικών, δείχνοντας προτίμησε στα μούρα, αχλάδια, δαμάσκηνα και μήλα. Απόφυγε, όμως, τους χυμούς φρούτων που περιέχουν ποσότητες ζάχαρης.

5. Ένταξε στο καθημερινό σου διαιτολόγιο καρύδια, αμύγδαλα, αβοκάντο για να δίνεις στο σώμα σου υγιή λίπη και να έχεις παράλληλα ενέργεια. Επιπλέον περιέχουν τα πολύτιμα Ωμέγα 3 και πρωτεΐνες.

6. Ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα ποτήρι ζεστό νερό και φρέσκο χυμό λεμονιού και δώσε στο σώμα σου τη δυνατότητα να "ξυπνήσει" πριν φας το πρωινό σου γεύμα. Βοηθάς τόσο πολύ το πεπτικό σου σύστημα που σύντομα θα καταλάβεις διαφορά.

7. Κατανάλωσε λιγότερο αλάτι. Μην προσθέτεις extra ποσότητα στα γεύματα σου καθώς πολλές τροφές περιέχουν ήδη μεγάλες ποσότητες αλατιού.

8. Προτίμησε τροφές που είναι όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται! Τι εννοούμε; Αγόρασε βιολογικά προϊόντα και φρούτα και λαχανικά εποχής.

9. Κινήσου. Δν φτάνει μόνο ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, αλλά και η σωματική άσκηση. Ξεκίνησε περπάτημα. Είναι μια απλή δραστηριότητα με πολλά οφέλη για το σώμα και ειδικά για την καρδιά σου. Αν βαριέσαι το περπάτημα μόνη σου, εγγράψου σε μαθήματα yoga, που προσφέρουν το αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας στον οργανισμό.

Διαβάστε ακόμη:

Αντισυλληπτικά χάπια: 5 μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε για τη χρήση τους

Συχνοί πονοκέφαλοι; Μάθετε τα 3 φυσικά-γιατρικά