Δεν τα ξέρεις και πρέπει να στα πούμε: Συμβουλές υγείας που ανατρέπουν όσα γνώριζες

Δεν τα ξέρεις και πρέπει να στα πούμε: Συμβουλές υγείας που ανατρέπουν όσα γνώριζες

Oι μύθοι τώρα καταρρίπτονται!

Μερικοί τρόποι για να βελτιώσεις την υγεία σου είναι πολύ απλοί. Θες να χάσεις κιλά; Φάε λιγότερο και γυμνάσου περισσότερο. Θες να έχεις περισσότερη ενέργεια, κοιμήσου περισσότερες ώρες. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι που θα σου ακουστούν το λιγότερο ριζοσπαστικοί... αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινοί.


Για πιο υγιή δόντια μην βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το φαγητό

Δεν υποστηρίζουμε να μην τα βουρτσίζετε μετά το γεύμα σας, αλλά μην τα πλένετε αμέσως μετά τα γεύματα ειδικά αν αυτά περιλαμβάνεουν οξέα. Τροφές όπως εσπεριδοειδή, ισοτονικά ποτά, ντομάτες και αναψυκτικά πολύ συχνά μπορούν να μαλακώσουν το σμάλτο των δοντιών. Και σε αυτό το στάδιο το βούρτσισμα μπορεί να τη δράση των οξέων και να διαβρώσει το στρώμα του σμάλτου. Οι οδοντίατροι προτείνουν να τα βουρτσίζουμε 30' με 60' μετά το φαγητό.


Πιες καφέ γα καλύτερο ύπνο

Έρευνα ιαπωνικής ομάδας που μελετούσαν τους τρόπους για καλό ύπνο έφτασαν στο συμπέρασμα που όσοι κατανάλωναν 200 mg καφεΐνης (ποσότητα που αναλογεί σε δύο κούπες καφέ) και μετά πήγαιναν απευθείας για ύπνο ένιωθαν μετά το ξύπντημα περισσότερη εγρήγορση και είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ που τους έγιναν.

Για να τρώτε λιγότερο, φάτε περισσότερο
Σας μπερδέψαμε; Το να φας ένα μερικά μπισκότα με 100 – 200 θερμίδες μπορεί να μην ακούγεται καταστροφικό, αλλά είναι πολύ πιθανό να σε κάνει να πεινάσεις αργότερα. Το ίδιο δεν θα συμβεί αν αντί για τα μπισκότα φας ένα κανονικό γεύμα.
Το να τρως μικρές ποσότητες υδατανθράκων δεν σου προσφέρει τίποτα άλλο από το να επηρεάζει τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα και να σου ζητάει περισσότερες θερμίδες. Αν θες να φας κάτι πρόχειρο προτίμησε φυστικοβούτυρο ή λίγο κίτρινο τυρί με μήλο. Έχουν μεν περισσότερες θερμίδες, αλλά η πρωτεΐνη και το λίπος τους σε βοηθούν να χορτάσεις πιο περισσότερο και για περισσότερη ώρα.

Ξέχασε τα ισοτονικά ποτά
Τα ποτά που χαρίζουν ενέργεια περιέχουν πέντε φορές περισσότερη καφεΐνη και τελικά προσφέρουν στο σώμα σου παρενέργειες όπως νευρικότητα και ταχυκαρδία. Ακόμη αυτά τα ποτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ταυρίνης, ένα διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος του οργανισμού, που περιέχει 50 γραμμάρια ζάχαρης σε κάθε κουτάκι. Αυτό που τελικά σου προσφέρει είναι να ανεβάζει το ζάχαρο σου για λίγο και μετά να πέφτει απότομα, αφήνοντας σε με αίσθημα κόπωσης. Μην τα προτιμάς.

Διαβάστε ακόμη:

Άσε τα προβατάκια! Τι πρέπει να κάνεις όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς