Αντισυλληπτικά χάπια: 3 αλήθειες που θα σας λύσουν κάθε απορία

Ερμιόνη Σαρρή
Αντισυλληπτικά χάπια: 3 αλήθειες που θα σας λύσουν κάθε απορία

Που είχατε εώς τώρα.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που βρίσκονται στο μυαλό σας και σας κάνουν να διστάζετε να χρησιμοποιήσετε τα αντισυλληπτικά χάπια. Γι΄ αυτό εμείς βρήκαμε 3 αλήθειες για τα πιο συχνά σας ερωτήματα και ελπίζουμε να καταφέρουμε να σας βοηθήσουμε.


Όχι, δεν ευθύνονται για την εκδήλωση καρκίνου: Μάλιστα διάφορες επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι τα περιστατικά καρκίνου της μήτρας ή του ενδομητρίου ήταν περισσότερα σε γυναίκες που δεν έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια. Όσο για τον καρκίνο του μαστού δεν τον προκαλεί, απλώς μπορεί να επισπεύσει την εμφάνισή του.


Δεν παχαίνουν όσο νομίζετε: Πολλές από εσάς πιστεύετε ότι πήρατε κάποια παραπανίσια κιλά εξαιτίας τους, αλλά αυτή δεν είναι όλη η αλήθεια. Τα χάπια δεν προσθέτουν μόνιμα κιλά απλά βλέπετε κάποια αλλαγή στο σώμα σας κατά τους πρώτους μήνες της λήψης τους. Ούτως η άλλως εκείνη η περίοδος χαρακτηρίζεται και από διάφορες άλλες αλλαγές στο σώμα σας, τα κιλά θα έλειπαν;


Δεν επηρεάζουν αρνητικά την γονιμότητα σας: Τα χάπια δεν σας εμποδίζουν για μία μελλοντική εγκυμοσύνη που μπορεί να θελήσετε. Σας προστατεύουν μόνο για όσο καιρό έχετε αποφασίσει εσείς να αποφύγετε κάτι τέτοιο. Ο κύκλος και η γονιμότητα σας επιστρέφουν στα κανονικά τους επίπεδα όταν σταματήσετε τα χάπια.


Μη ξεχνάτε να ρωτάτε τον γυναικολόγο σας για κάθε τυχόν απορία και πάνω απ΄ όλα μη ντρέπεστε! Ο γυναικολόγος είναι φίλος μας και όχι εχθρός μας.

Διαβάστε ακόμα:

Πολύποδας μήτρας: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Σας ταλαιπωρούν οι ουρολοιμώξεις; Δείτε πώς θα τις αντιμετωπίσετε!