5 τροφές που καταστρέφουν την επιδερμίδα σου

5 τροφές που καταστρέφουν την επιδερμίδα σου

Μήπως να τις περιορίσεις;

Τη φράση "είσαι αυτό που τρως" την γνωρίζεις σίγουρα. Και την γνωρίζεις γιατί δεν είναι ακόμη ένας διατροφικός μύθος, αλλά πραγματικότητα. Τα καλά νέα λοιπόν είναι πως η εμφάνισή σου εξαρτάται ξεκάθαρα από σένα και από τα γεύματά που επιλέγεις να τρως. Αν θες να λάμπεις περιόρισε τις ποσότητες των εξής τροφών:

Ζάχαρη
Η ακμή λατρεύει τη ζάχαρη. Οι κοκκινίλες και η μόλυνση σε περιοχές της επιδρμίδας σου θα συνεχίσουν να υπάρχουν αν δεν απομακρύνεις τη ζάχαρη από το καθημερινό σου μενού. Δώσε μεγάλη προσοχή στις ετικέτες των τροφίμων. Τα περισσότερα τυποποιημένα προϊόντα περιέχουν ζάχαρη κι έτσι εσύ λαμβάνεις ποσότητες χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα
Αν έχεις παρατηρήσει κάποιες κύστες στην περιοχή του πηγουνιού, στο μέτωπο ή στην πλάτη αυτό είναι σημάδι ότι καταναλώνεις μεγαλύτερες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων από ότι το σώμα σου μπορεί να ανεχτεί. Το σώμα σου προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να αποβάλλει αυτό που δεν χρειάζεται και για αυτό πρέπει να παρατηρείς τα σημάδια.

Επεξεργασμένες Τροφές
Τα junk food όπως πατατάκια, τηγανιτές πατάτες, αναψυκτικά, ψωμί και γλυκά περιέχουν συντηρητικά και αυξάνουν το ζάχαρο στο αίμα. Αυτό έχει αποτέλεσμα οι ορμόνες να παράγουν περισσότερη λιπαρότητα στο δέρμα με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι πόροι και η επιδερμίδα να δείχνει γερασμένη. Απόφυγέ τα.

Καφεΐνη
Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη σε αφυδατώνουν με αποτέλεσμα να μειώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας σου και να καταστρέφεται το φυσικό κολλαγόνο. Αν δεν μπορείς να κόψεις τον καφέ τουλάχιστον κατανάλωσε 8 ποτήρια νερό ημερησίως.

Θαλασσινά
Γαρίδες, καβούρια, αστακός. Περιέχουν υψηλές ποσότητες ιωδίου και αυτό συμβάλλει στο μπλοκάρισμα των πόρων και στην ακμή. Η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι τα ψάρια που περιέχουν ωμέγα 3 τα οποία αντιθέτως βοηθούν το δέρμα σου να δείχνει φρέσκο και λαμπερό.

Διαβάστε ακόμη:

Τι μπορεί να πάθετε αν δεν πίνετε αρκετό νερό